Rock på menuen

To danske herrer er gået sammen og har skabt en ny kristen rockduo, og dette er deres første album.
Bandet består af Nick Knudsen og René Justesen, som begge har figureret inden for rockens verden i mange år. Efter flere års samspil har de valgt at gøre alvor af det og har nu slået sig sammen og skabt en sand rockplade.
’Outloud’ beskriver meget vel dette albums lyd: Lige fra track ét blæser musikken ud af højtalerne, med især et sæt rockede trommer og en lækker guitarlyd som øreklinger.

For mig krævede albummet en 3-4 gennemspilninger, før jeg blev ramt af musikken. Lyrikken er meget ligetil – måske også lidt for ligetil til min smag. Dog vil jeg give bandet, at der til trods for rock’n’roll-temaet er rig mulighed for at synge med på sangene, som alle er bygget op omkring et ørehængende omkvæd med gentagne passager.

Kritikken af albummet må være, at jeg savner lidt udskejelser fra den faste vers-omkvæd-vers-struktur, som kredser omkring samme musikalske opbygning med mange gentagelser. Først efter et par afspilninger begyndte jeg at værdsætte de mange instrumentale passager, som netop giver albummet sit helt eget og unikke særpræg. Denne instrumentale del af albummet viser stort musikalsk overskud med mange varierede guitarlyde og flotte guitarsoloer, der er lækkerier for øregangen.
Dog betyder de gentagne akkordgange i både vers og omkvæd, at sangpassagerne med lyrik for mig kommer til at synes en smule ensformige.
De instrumentale dele giver albummet det ekstra, som gør, at jeg ser frem til at høre mere af, hvad dette band har at byde på. Jeg håber, næste udgivelse viser en lidt mere vovet og kreativ tilgang til musikken bag lyrikken, således at det ikke er de instrumentale passager alene, der kommer til at bærer bandet videre.
Josefine Høgenhaug Aaen