– Vi vil være proaktive

COPENHELL får ikke lov til at sætte dagsordnen i Københavnske menigheder. Den sætter de selv.Midt i juni slår metalfestivalen COPENHELL (Københelvede) sig løs i Danmarks hovedstæder.

COPENHELLs logo for 2013 forestiller Københavns byvåben i brand.

Men det vil kirkerne i København ikke reagere på.
– København er en stor by, og hvis vi skal være modsvar til alle mulige arrangementer, når vi aldrig andet, forklarer Henrik Boje Jensen, som er storbysekretær i Indre Mission.
– I øvrigt er CopenHell ikke nødvendigvis vildt satanistisk. Jeg har spurgt min 19-årige søn, som kender lidt til miljøet og han siger, at det lige så meget handler om en attitude i metal-musik-miljøet.
– Som Indre Mission er vi i København hver eneste dag. Bethesda i midtbyen har åbne døre, vi holder evangelisation på Kultorvet en gang i måneden. Det er ikke et modsvar, men vi holder fokus på at dele evangeliet om Jesus Kristus, forklarer Henrik Boje Jensen.

Unødig opmærksomhed

Han bakkes op af Jarle Tangstad fra Københavns Kulturcenter, som også ønsker at være proaktiv – altså skabe noget selv i stedet for blot at reagere på andres handlinger:
– Vi har ikke noget ønske om at kommentere den kommende musikfestival.
– I stedet ønsker vi som en proaktiv kirke at holde fokus på at gøre det, som Gud har sat os i byen for at gøre. Hvis vi gik på barrikaderne, ville det bare skabe unødig opmærksomhed, som ville komme festivalen til gode.
– Som kirke kan vi være et positivt alternativ, men vi vil ikke være smagsdommere på, hvad folk uden evangelisk baggrund laver. Vi ønsker derimod at nå den enkelte københavner med et levende budskab om Guds kærlighed, inkludering og omsorg, forklarer Jarle Tangstad.