Tro gjorde mekaniker til superstar

En kunde hørte Alfie Boe synge mellem bilerne og opfordrede ham til at prøve en audition.
Nu er han en af Englands største tenorer.Alfie Boe voksede op i en lille engelsk fiskerby og blev autolakerer. Men en kunde hørte ham synge og foreslog ham at gå til audition i London, og nu er han blandt landets allerbedste tenorer.

– Troen hjalp mig med at finde min plads, siger den succesfulde tenor Alfie Boe.

– Jeg elsker min tro. Den har hjulpet mig gennem mange ting, siger Alfie Boe, der tog springet fra fiskerbyen til en helt anden verden i London.

Sov i Hyde Park

I starten måtte Boe til tider sove på vennernes sofa eller på en bænk i Hyde Park. Men sådan er det at blive voksen, siger han og fortæller om sin tro:
– Den giver mig mod og styrke til at klare min opgave.
Alfie Boe har nu udgivet syv megahits og haft hovedrollen som Jean Valjean i Les Miserables, men det hele begyndte, da han som 17-årig arbejdede som karosserimaler:
– Jeg plejede at synge med på sangene fra radioen. En dag var der en kunde, som sagde: ”Du har en god stemme. Du skulle gøre noget ved det. Der er et selskab i London, som holder audition”.
Så jeg prøvede det og blev antaget. Men jeg har aldrig fået kontakt med den kunde igen! fortæller Boe.

Faldt ned fra scenen

Som fem-årig skulle Alfie spille Josef i et krybbespil:
– Jeg var lidt bange, da jeg så publikum. Jeg skulle lade, som om jeg savede, og så savede jeg ind i stolen. Til sidst faldt benet af, og jeg faldt ned på gulvet. Det var min første scene-oplevelse!
– Da jeg skulle synge, var jeg så nervøs, at jeg skulle på toilettet flere gange. Det var helt forfærdeligt. Men det var sådan en lettelse, når jeg havde sunget, det fik mig til at fortsætte fra den ene aften til den næste.

Takker Gud

Men drengen fra fiskerlandsbyen er kommet langt siden da:
– Den sidste uge vi opførte Les Miserables, stod mine fans og ventede på mig bag scenen. De smilede til mig. Jeg måtte knibe mig selv i armen og tænkte: ”Hvordan er det sket, og hvordan er det kommet så vidt?” Men man bliver sat et sted, siger tenoren.
Alfies tro er med fra barndomshjemmet, hvor hele familien samledes til aftenbøn.
– Efter at vi var færdige med Les Miserables sidst i 2011, gik jeg ind i en kirke for at sige Gud tak. Jeg var meget berørt af det. Den forestilling betød meget for mig – og krævede meget af mig. Og det var dejligt. Jeg følte, at jeg hørte til.
– Jeg oplevede, at jeg kom igennem det hele med stor tro og støtte, fortæller Alfie Boe.

Kristent stempel


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alfie Boe har haft stor succes som Jean Valjean i Le Miserables, hvor han bl.a. synger nummeret ’Bring Him Home’.

Troen viser sig også i albummet Onwards fra 2007.
– Jeg vil gerne inspirere alle, ikke kun kristne, men alle troende, siger han.
Ligesom mange andre har Alfie sunget de allermest kendte kristne sange som Amazing Grace, men for ham selv handler det udelukkende om troen:
– Enhver kunstner må sætte sit eget stempel på den sang, han synger. Det ville være kedeligt, hvis det ikke blev anderledes end tidligere optagelser. Men den følelse, man formidler, hvis man tror på ordene, den vil være forskellig fra gang til gang, siger Boe.