’Killing Jesus’ kan ses på Nat Geo i påsken

En tre timer lang udsendelse (delt i to), baseret på bestselleren ”Killing Jesus” skrevet af Bill O’Reilly og Martin Dugard, vises på Nat Geo i Påsken. Første episode vises søndag den 5. april, og episode 2 vises dagen efter, mandag den 6. april – begge dage kl. 20.00.

I disse to programmer graves der dybt i den historiske fortælling om, hvordan Jesus budskab og forkyndelse førte til hans forfølgelse og henrettelse af en gruppe sammensvorne, der så ham som en trussel mod deres magt.
Tidligere har Bill O’Reilly og Martin Dugard stået bag Emmy-nominerede ”Killing Kennedy” og ”Killing Lincoln”, som begge er nogle af de mest sete programmer i USA.
”Killing Jesus” er optaget i den Marokkanske ørken med et filmhold på 250 mennesker samt 4.500 statister. Ud over statisterne er der 93 skuespillere, der repræsenterer Libanon, Marokko, Tjekkiet, Irland,Storbritannien, Israel, Canada, Syrien, Australien og USA.
Denne massive produktion af National Geographic Channel viser noget, der sjældent er set før.
Kelsey Grammer (“Partners”, “Boss”) spiller Kong Herodes den store, og Stephen Moyer (“True Blood”) er Pontius Pilatus.
KILLING JESUS begynder i tiden omkring Jesu fødsel, da Kong Herodes den Store regerer, men føler sig truet på sin magt. Derfor beordrer han, at alle drenge under 2 år skal slås ihjel. Men Jesusbarnet og hans familie er allerede flygtet. 26 år ude i fremtiden følger vi Jesus, som er begyndt at samle følgere og sprede sit budskab. Herodes’ søn og Pontius Pilatus føler sig nu truet af Jesu stigende indflydelse, mens ledere i det jødiske tempel sætter spørgsmålstegn ved hans lære og metoder.
Jesus tages til fange og korsfæstes. Han begraves, men da de sørgende kommer tilbage til gravstedet, er Jesus væk. Til den dag i dag er Jesus af Nazarets lig ikke fundet.
Killing Jesus er produceret af bl.a. Ridley Scott.