Verdens mest populære bibelvers

Hvad har Israel og Afghanistan eller Italien og Saudi-Arabien til fælles? Svar: De har samme favorit-bibelvers.

Verdens mest populære bibelvers i 2016 var Romerne 8,28: ”Vi ved at alle ting samvirker til gode for dem, som elsker Gud, dem, som efter hans beslutning er kaldede”.
Dette vers blev fremhævet og delt mere end noget andet vers af YouVersions brugere. YouVersion er verdens mest populære bibel-app, som er installeret på mere end 250 millioner unike enheder verden over.

Mange favoritvers

Nye tal fra YouVersion viser hvilket bibelvers, der er favoritten i 88 forskellige lande. Oversigten gengives bl.a. i Christianity Today.
Bibelverset fra Zakarias 14,9 er sjældent favorit, men det står øverst på listen fra lande, som ellers ikke har meget tilfælles.
Verset står øverst på listen for både Israel og Afghanistan. Det samme gælder Frankrig, Finland, Sverige, Guadeloupe, Belgien, Martinique og Cypern.
Bibelverset lyder som følger:
”Da skal Herren være konge over hele jorden, og alle skal erkende, at der ikke er nogen anden Gud.”
Verset fra Jeremias 29,11: ”For jeg ved, hvilke planer jeg har for jer, siger Herren, planer om fred og ikke om ulykke, planer om fremtid og håb.” hitter i 29 af de 88 lande, bl a. i Norge, Saudi-Arabien, Colombia og Italien.

Flere læser bibeltekster
på modermålet

Bibel-app’en blev i 2016 brugt stadig mere i lande som Argentina, Cameroun, Mozambique, Bangladesh, Indonesien og Nepal.
– Det er noget af den hurtigste vækst, vi har set, når det gælder fremgang for læsning af Bibelen på modersmålet, vurderer YouVersion.
Det mest populære bibelvers på verdensplan, Romerne 8,28, blev delt hele 550.000 gange i 2016. Men kun 9 af de ialt 88 lande har dette vers øverst på listen. Blandt disse lande er USA, Singapore og Ghana.