Veninde er blevet trænings-junkie

 

Hej Suh

 

Jeg har en veninde, som i længere tid havde noget jeg vil mene var en spiseforstyrrelse. Hun gik til psykolog og fik det bedre, begyndte at spise mere normalt, men nu er hun nærmest blevet trænings-junkie.
Selvfølgelig er det bedre at træne meget end at sulte sig, men stadig er jeg bekymret for hende.
Kan det ikke være det samme problem, der blot har fået en ny form?

Venlig hilsen Veninden

 

 

Kære Veninde

Jo, nogle gange kan et problem på overfladen synes løst, mens det i virkeligheden blot har skiftet udtryk.
Man kan sige, at der er lavet en form for symptom-behandling, men at den egentlig årsag til problemerne måske ikke er blevet behandlet, derfor dukker det op i en ny form.
Men det kan selvfølgelig også godt være, at din veninde bare er blevet meget begejstret for træningen, fordi hun mærker, at det gør noget godt for hende i forhold til fokus? I forhold til hendes krop?
Du kan prøve at lægge mærke til, om din veninde tilsidesætter sunde ting til fordel for træningen, fx passende restituering af muskler, ignorering af smerter/skader, samvær med familie/venner, undgåelse af fester eller andre sociale relationer udelukkende for at hellige sig “sund livsstil” osv.
Hvis dette er tilfældet, kan det måske være, at du kan finde en passende anledning til at tale med hende om det og evt. opfordre hende til at tage et par ekstra samtaler med sin tidligere psykolog?

Hilsen Suh

d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);