Jasmin Kogi, Kildevæld: Det bedste valg i mit liv

s17_jasmin kogiMit navn er Jasmin Kogi, og jeg kommer fra Kalundborg, hvor jeg er vokset op i en familie, hvor min mor og far er skilt, kombineret med andre familiemæssige udfordringer.

Jeg valgte at tage på efterskole for at komme på afstand af det hele, gerne langt væk fra alle de hjemlige problemer. Jeg går i 9. klasse, som er mit andet år på efterskole. At valget faldt på Efterskolen Kildevæld i Kolding var lidt en tilfældighed, og ikke mindst valget af en skole, hvor troen på Jesus er en væsentlig del af hverdagen.

En glad kristendom

Før jeg kom på efterskole, havde jeg et billede af, at kirken og Gud var noget støvet noget, for gamle damer, men på Kildevæld har jeg mødt en glad og levende kristendom. Jeg oplevede ret hurtigt selv Guds forvandlende kraft i mit liv og har oplevet det som en fantastisk glæde og frihed at have taget imod troen i mit hjerte. Tidligere oplevede jeg at brænde inde med alle problemerne, men har på efterskolen oplevet nogle voksne, som virkelig ”er der for mig”, forstår mig og lytter til mig.
Så som person har det forandret mig rigtig meget at komme på efterskole, jeg er mere tryg, er blevet meget mere moden, og så har jeg fået nogle fantastiske nye venner. I forhold til alt det derhjemme er jeg også blevet mere tålmodig og har fået meget mere lyst til at gøre nogle gode ting for andre.
Rent fagligt har det været rigtig godt for mig, at man er på forskellige niveauer i de forskellige fag, og at der er nogle lærere, som fokuserer rigtig meget på den enkelte elev. I forhold til folkeskolen, så er det også anderledes, fordi man kommer til at kende lærerne rigtig godt og bliver tryg ved dem.

Ikke noget negativt

Fordi jeg har det rigtig godt med mig selv og mine omgivelser, kan jeg sagtens rumme alle de udfordringer, som efterskolelivet stiller til mig hver eneste dag. Når jeg er færdig med at gå på efterskole, skal jeg i gymnasiet, og jeg føler, at efterskolen er en rigtig god forberedelse til gymnasielivet.
Faktisk kan jeg ikke rigtig finde noget negativt ved at være på efterskole, jeg kan være sammen med gode venner altid, kan dyrke en masse fede interesser og har nogle rare voksne omkring mig, som skaber en tryg ramme om min hverdag.
Jeg hører nogle gange, at jeg altid virker så glad, og jeg føler mig faktisk rigtig glad det meste af tiden. Jeg vil helt sikkert anbefale alle at tage på efterskole, hvis de får muligheden for det. Det er et stort valg og kan være lidt svært i starten, men det er det bedste valg, jeg nogensinde har taget.
Eva