Politiken skrev om unge på gademission

Dagbladet Politiken - der er kendt for at være kulturradikalt og antikirkeligt - skrev i forrige uge en 2-sides fair artikel om nogle unge kristne fra forskellige kirker, som går på gaden og tilbyder forbøn på selveste det muslimske Nørrebro. En af de unge er Henrik Engedal Nissen, som redigerede Udfordringens ungdomssider - indtil sparerunden for nylig.
Dagbladet Politiken – der er kendt for at være kulturradikalt og antikirkeligt – skrev i forrige uge en 2-sides fair artikel om nogle unge kristne fra forskellige kirker, som går på gaden og tilbyder forbøn på selveste det muslimske Nørrebro. En af de unge er Henrik Engedal Nissen, som redigerede Udfordringens ungdomssider – indtil sparerunden for nylig.

Unge kristne beder for folk med dårlige knæ. Men de beder også gerne for folks kæresteproblemer, erfarede Politikens journalist Jakob Dybro Johansen.

Politiken-journalisten mødte de unge kristne på gaden ved Nørrebro Station, da han kom forbi sammen med sin kæreste. De to havde lige haft et skænderi, da de mødte Simon, som virkede rigtig sød og imødekommende.

– Gud er ikke begrænset af et kirkerum. Der behøver ikke være stilhed eller en ophøjet stemning, for at man kan komme i kontakt med ham, forklarede Simon.

Gadebøn med Helligånd

Simon får lov til at bede for journalisten og hans kæreste – og det kommer der en artikel ud af. I Politiken kan man fredag den 20. september læse en reportage om gadebøn med overskriften: På gaden med Helligånden.

Her fortæller Jakob D. Johansen om sit eget møde med de unge forbedere og om en imam, som har mange indvendinger mod de kristnes gudsbillede.
I sin overraskende positive artikel omtaler Jakob D. Johansen også den tidligere redaktør af Udfordringens Ung-sider, nu grafisk designer, Henrik Engedal Nissen (32) og hans bror, journaliststuderende John (26), der begge er på gaden som forbedere netop den dag.

– Forleden bad jeg for en muslimsk dreng. Han havde ondt i knæet. Da vi var færdige, sagde han, at det var meget bedre, fortæller Henrik.

Bøn for Jehovas Vidne

”På et tidspunkt kommer der en fiks lille kvinde fra Jehovas Vidner. Egentlig er hun ude for at dele Vagttårnet ud, men hun tager gerne imod tilbuddet om en gadebøn.

»Så længe de beder til Jehova, er det helt i orden«, siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun husker dog også at spørge Henrik, om han kunne tænke sig et eksemplar af Vagttårnet.

»Nej tak, jeg tror ikke rigtig på det dér«, svarer han ifølge Politikens artikel.

I samme artikel kan man også læse om projekt ’Bøn på gaden’, som er startet af fem forskellige fri-og folkekirkemenigheder i København.


Artiklen fortsætter efter annoncen: