Hvordan får jeg mit positive jeg igen?

Kære Suh
Jeg har i en længere periode haft det underligt, været noget ved siden af mig selv, mentalt fraværende, træt, opfarende og slet ikke i mit positive hjørne, som jeg ellers plejer at have nemt ved. Det er meget forvirrende for mig, jeg aner ikke, hvorfor jeg har det sådan, og er rigtig træt af det.
Hvordan kommer jeg videre herfra, når jeg ikke rigtig ved, hvad årsagen er til det?
Venlig hilsen
67

Kære 67
Alle ting har en forklaring – det er bare ikke altid, at vi kan finde den. I dit tilfælde kan det være, at du er nødt til at acceptere, at du ikke finder ud af, hvad der har udløst denne lidt mærkelige tilstand, men i stedet er nødt til at fokusere på, hvordan du alligevel kan få det bedre. Det kan man gøre ved at mærke efter, hvad man har brug for i den aktuelle situation, og hvad der rent fornuftsmæssigt vil være godt.
I forhold til din træthed og energiforladthed kunne det måske være en god idé at være opmærksom på din kost og din hvile.
Mange har nemlig tendens til at ty til junk-food, slik og chips og sodavand, når humøret daler – mens andre helt forsømmer at spise. Begge dele kan være med til at forstærke og forlænge oplevelsen af træthed og energiforladthed, og derefter kommer tristheden og de negative tanker nemt.
Sørg også for at få sovet nok – noget kunne tyde på, at dit system bruger ekstra energi i øjeblikket, og det gør træt, så vær disciplineret omkring sengetider. Sørg også for, at der er lidt mere luft i kalenderen end der plejer at være.
Motion – det ved vi jo alle er sundt, men er du opmærksom på, at det også giver dig mere energi? Tager toppen af frustrationerne? Så hvis du ikke bevæger dig ret meget, så kom i gang med det, bare en lille smule, 15-30 min. hver eller hver anden dag, kan gøre en forskel. Og det behøver ikke være hård fitness, start evt. op med små gåture eller en rask cykeltur.
Når det så er sagt, så kan du jo prøve at sætte dig ned med din kalender og gennemgå dagene én efter én tilbage til, da denne lidt mærkelige tilstand begyndte. Måske er der alligevel en hændelse eller en periode, der skiller sig lidt ud fra mængden? Og som du ved nærmere eftertanke kan få til at hænge sammen med det, der sker i dit liv nu?
Prøv evt. at give de hændelser, der er sket i løbet af dagene en karakter fra 1-5, hvor 1 = intet at bemærke og 5 = højst bemærkelsesværdigt. Gennemgå derefter alle de episoder, der har karakteren 3, 4 og 5. Overvej, om der er nogle af disse hændelser, der gjorde et stort følelsesmæssigt indtryk på dig – eller som i det mindste burde have gjort det! Er der bonus i denne søgning, har du sandsynligvis her årsagen til din tilstand nu.
Endelig kan det jo være noget fysisk/hormonelt. Så hvis intet andet giver mening vil jeg råde dig til at gå til din læge og blive undersøgt.
Det kan jo evt. være noget, der er en fysiologisk forklaring på, og så er det godt at få det afklaret så hurtigt som muligt.
Hilsen Suh