Tungetale og helbredelser

Jonas Sonne Mortensen er ikke vant til at høre tungetale, men pludselig oplevede han noget, han kun havde læst om i Bibelen. Det førte til større Gudsfrygt og tanker om, hvad der er vigtigt.

Ofte hører vi om andre, som oplever overnaturlige ting med Gud. Men hvad sker der, når vi pludselig selv står midt i det hele?

Jonas Sonne Mortensen kunne pludselig høre tungetalen drøne igennem højtalerne til det kristne møde:
– Lige umiddelbart tænkte jeg først ”Wow, hvor vildt, det her – fedt, at jeg nu også har oplevet det”, da jeg hørte tungetalen. Jeg kan jo både læse i Bibelen om tungetale samt høre, at andre kristne fællesskaber jævnligt hører det, så på den måde var det da interessant endelig selv at opleve det, siger han.
Efter oplevelsen kom Jonas dog også hurtigt til at tænke på, at oplevelsen i sig selv ikke nødvendigvis havde den store værdi. Han forklarer:
– Jeg tror, at vi alt for ofte fokuserer på, om der er virkninger i kristne forsamlinger – i stedet burde vi se på, om det, der bliver sagt, er sandt. Det hjælper jo ikke en fløjtende fis, hvis der er helbredelser, tungetaler mv. i enorme mængder, hvis ikke det bidrager til at bringe os ind under nådens kors, mener han.

En frygtindgydende Gud

Selvom Jonas ikke forstod noget af tungetalen, så blev han stærkt berørt af den. Han følte sig afsløret.
– Ved at høre dette fremmede sprog drøne igennem højtalerne i en stor sal med flere hundrede stille mennesker, blev jeg mindet om, hvor stor og frygtindgydende Gud er. Jeg forstod ikke selv tungetalen, men i stemmelejet lød det både blidt, men også enormt vredt undervejs. Derfor kom jeg til at tænke på Dommedag, når vi alle en dag skal stå ansigt til ansigt med den hellige Gud og dømmes efter vores gerninger – og hvor de fleste desværre bliver dømt til Helvede.
Jeg følte mig fuldstændig afsløret, som hvis mit strafferegister over for Gud blev råbt op på Dommedag, og derfor kunne jeg ikke andet end igen at vende mig mod Jesus og kaste mig for fødderne af hans kors for dér at være fuldstændig renset, siger han.
Men Jonas blev også mindet om, hvordan Gud samtidig er en nærværende Gud:
– Aftenen forinden havde jeg efter en særdeles pludselig tilskyndelse bedt om, at der måtte komme en tungetale. Og bom, kun 24 timer senere kom den, siger han.

Ben voksede ud, men smerten blev

Jonas har tidligere været til et helbredelsemøde med helbredelsesprædikanten Hans Berntsen. Længden på ben er ofte noget, som bliver helbredt til Berntsens møder. Det samme oplevede Jonas, selvom han egentlig havde ondt i ryggen.
– Da det blev min tur, sagde jeg, at jeg i mange år havde haft ondt i knæet. Ofte viser det sig, at knæ- og rygsmerter skyldes, at ens ben ikke er lige lange. Derfor bad han mig om at sætte mig ned på en stol med numsen tilbage i sædet, hvorefter jeg skulle strække mine ben ud i luften over til ham, som sad på en stol over for mig, forklarer Jonas.
Han kunne se, at der var 2 cm forskel på hans bens længde. Og da Hans Berntsen begyndte at bede skete der noget:
– Så kom der en helt vildt mærkelig følelse i mine ben! Den glemmer jeg aldrig. Jeg kunne både se og mærke, at mine ben stille og roligt blev lige lange, og det var altså, hvad jeg på god hverdagsdansk vil kaldet ”syret” og meget ubeskriveligt; for hvordan forklarer man lige følelsen af, at ens ben pludselig vokser?! siger Jonas og fortsætter:
– Det er jo ikke just noget, jeg oplever hver anden dag, så den oplevelse vil helt sikkert ikke gå i glemmebogen hos mig, siger Jonas, som trods miraklet dog paradoksalt nok ikke oplevede, at hans knæproblemer forsvandt. Alligevel var det en god oplevelse for ham:
– Jeg tænker bestemt, at det var en god oplevelse. Jeg synes, det er fedt både at læse i Bibelen om min mægtige Gud og far, som gør underfulde ting – og også at se og mærke det flere tusinde år efter. Det er da en skøn ting!

Det sker i Guds timing

Til mødet var der også en dame, som havde kræft. Der blev bedt for hende, men det så ikke umiddelbart ud som om, at der skete noget. Damen var så gået ud på kvindetoilettet et kvarters tid efter forbønnen, og dér havde Jonas mor overhørt en samtale, hvor den syge dame havde sagt til en anden, at hun nu pludselig kunne mærke en helt vild varme i kroppen, som hun længe ikke havde følt.
– Jeg ved ikke, om hun endte med at være helt helbredt, men der kunne i hvert fald være indikationer på det. Det mindede mig om, at selvom Gud ikke handler lige i det sekund, vi beder – så hører han stadig, hvad vi siger! Af andre helbredelser husker jeg folk, som blev smertefri i ryg og knæ samt en person med en helt ”sammenkrøllet” hånd, der blev nogenlunde rettet ud.

Flere af Guds sider
- Jeg følte mig fuldstændig afsløret, som hvis mit strafferegister over for Gud blev råbt op på Dommedag, fortæller Jonas om oplevelsen med tungetalen.
– Jeg følte mig fuldstændig afsløret, som hvis mit strafferegister over for Gud blev råbt op på Dommedag, fortæller Jonas om oplevelsen med tungetalen.

Jonas mener ikke, at oplevelser grundlæggende rykker ved hans tro:
– Hvis ikke de overnaturlige ting viser mig Guds hellige, frygtindgydende og syndsstraffende væsen og deri bringer mig hen til det eneste sted at få fred – korset – så kan det være bedøvende lige meget, om så vi fik grisehaler til at vokse ud i panden på os alle sammen, eller hvad der nu kunne ske af ”vilde” ting, siger Jonas.
Han stoler fuldt ud på det, der står i Bibelen – også selvom han ikke oplever sådanne ting. Men oplevelserne har vist nye sider af Gud:
– Ved helbredelsesmødet mindede Berntsen os indledningsvist i sin tale om, hvor mægtig Gud er, og de efterfølgende helbredelser viste tydelige tegn på den sandhed. Jeg så således mere af Guds væsen og blev draget hen til ham. Ved tungetalen og den efterfølgende udlægning, blev jeg især mindet om Guds hellighed, magt og faderhjerte – tungetalen handlede især om, at vi ikke skal bekymre os.
Han ser ikke Guds mirakler som det afgørende:
– Gud har åbnet mit sind, så jeg kan se, at jeg er en synder, der er 110 % afhængig af Jesu retfærdighedsdragt – og det behov vil jeg stadig have, selvom jeg ikke dagligt ser en masse undere. Hvorfor? Fordi Gud i Bibelen siger det, slutter han.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen: