Dansk oase i Israel skal evakueres

s2_noer, johny_lilleDet har vakt opsigt i Israel, at dronning Margarethe i sin nytårstale omtalte redningen af de danske jøder for 70 år siden. Derfor undrer det mange, at Johny Noer og hans familie nu skal bortvises fra deres ørkenoase.
– Det har ingen sammenhæng, at Danmarks dronnings omtale af den danske indsats roses af de israelske myndigheder samtidig med, at en dansk families succesfulde arbejde afvises, skriver en jødisk hjælpeorganisation på nettet.
Noer-familien har i tolv år – siden 2005 – hjulpet 1000 israelske unge. Dommeren i Beersheva vægrede sig ved at afsige en ’normal dom’ i november 2013, da han dømte i sagen ’Den israelske stat mod Johny Noer’. ”Den danske familie skal ikke straffes, men belønnes,” erklærede han, idet han afsagde en ’symbolsk dom’.
Den danske oase fordres imidlertid fortsat evakueret inden 9. februar 2014. Halvtreds træer skal fjernes, og lokale farmere opkøber nogle af pilgrim-konvojens smukke, gamle sigøjnervogne. Resten af konvojen søges bragt til Grækenland.
Bodil