Jakob skal hjælpe afghanske soldaterkammerater i Høvelte

Jakob Sejergaard var soldaterhjemleder i Afghanistan. Nu håber han at gense flere af veteranerne på KFUMs Soldaterhjem i Høvelte.
Jakob Sejergaard var soldaterhjemleder i Afghanistan. Nu håber han at gense flere af veteranerne på KFUMs Soldaterhjem i Høvelte.

Lærer Jakob Sejergaard er ny medarbejder på KFUMs Soldaterhjem i Høvelte, hvor veteranernes rekreation er hans særlige fokusområde.
For et år siden tog 29-årige Jakob Sejergaard til Afghanistan som leder af KFUMs Soldaterhjem i MOB Price, hvor han var udsendt i 6 måneder. I efteråret var Jakob igen ude som soldaterhjemsleder i nogle uger.
Men nu skal han arbejde blandt soldaterne på KFUMs Soldaterhjem ved Garderkasernen i Nordsjælland. I løbet af efteråret er soldaterhjemmet blevet grundigt renoveret – og samtidig er der bygget en ny fløj med ni et-værelseslejligheder til tidligere udsendte soldater. I daglig tale kaldes tilbuddet for KFUMs Soldaterrekreation, hvor veteraner kan bo i en kortere periode. Jakobs særlige opgave er at få soldaterne videre med tilværelsen. De fleste hjemvendte soldater fortsætter dagligdagen som før udsendelsen, mens en mindre gruppe oplever negative eftervirkninger i kølvandet på international udsendelse.
– Jeg glæder mig til at se de soldater, jeg kender fra Afghanistan, som stadig er i Livgarden i Høvelte, fortæller Jakob. Og jeg glæder mig til at lære de soldater at kende, som kommer til at bo i de nye lejligheder. At se, at de forhåbentlig blomstrer op og få nyt mod på livet. Jeg håber, at jeg gennem mine egne oplevelser som soldaterhjemsleder i Afghanistan kan udvise forståelse for den virkelighed, soldaterne har med hjem, selvom det er meget anderledes at være i Afghanistan som soldat end soldaterhjemsleder. Jeg håber, at vi ved at være et kristent hjem kan formidle, at alle har stor værdi uanset evner, sindstilstand, fortidige oplevelser, eller hvad den enkelte end måtte bære med sig.
Jakob bosætter sig nu ved soldaterhjemmet i Høvelte.
Bodil