Kirke gav tiende til medlemmer

Pastor Steve Poe fra Nortview Church i Indiana.
Pastor Steve Poe fra Nortview Church i Indiana.

– Men pengene skal gives videre til andre…

Pastor Steve Poe er muligvis inspireret af Robin Hood. I hvert fald har han uddelt 83.000 US $ fra kirkens indsamlede midler og givet dem til medlemmerne – i forventning om, at de giver dem videre til værdigt trængende.

Den anden søndag i januar fik hver af kirkegængerne i Northview Church i Carmel, Indiana en kuvert, som indeholdt mellem 10 og 50 US $. Pastor Steve Poe gav pengegaven til omkring 5.600 mennesker – modtagerne blev dog opfordret til at bruge pengene til at hjælpe andre.
– Det kan gøre en masse godt, specielt hvis folk selv giver noget oven i beløbet, og så bruger det til at hjælpe andre, fortalte Poe til WRTV-TV.

Gud giver ressourcerne

– Gud vil aldrig bede os om, at gøre noget, som han ikke først giver os midlerne til at udføre. Han giver os ressourcerne til at føre det ud i livet, siger præsten.

Gør verden et bedre sted

Så budskabet er at gøre verden til et bedre sted.
– Jeg er ligeglad med, hvad du gør med dem. Jeg er ligeglad med, hvis du giver dem tilbage til os, eller til en hjemløs person, fortalte han sin menighed. Jeg er ligeglad med, hvad du gør med dem, så længe at du føler, at du har hørt fra Gud, hvad du skal gøre med dem.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Northview Church har delt penge ud til gudstjenesten. For ni år siden gjorde ledere det samme. Det førte til en opfindelse, som er vedblevet med at give donationer tilbage til kirkens globale missionsarbejde.
Også andre kirker har lavet lignende tiende-eksperimenter. I 2011 uddelte Morristown, en New Jersey-baseret frikirke, titusinder af dollars, og håbede på det samme positive resultat.