IPSICC

Vækst Huzet i Hasle er gospeldynamo for hele Nordbornholm

Lone Møller-Hansen har købt huset sammen med sin mand, der er rådgivende ingeniør.
Lone Møller-Hansen har købt huset sammen med sin mand, der er rådgivende ingeniør.

Lone og Jesper Møller-Hansen har med Vækst Huzet skabt et netværksted for musik, kristne og virksomheder på Bornholm.

På Bykærvej i Hasle på Vestbornholm nord for Rønne, ligger der noget nyt og spændende. Lone og Jesper Møller-Hansen har købt den gamle LIC-bygning på 765 kvadratmeter for 1,3 millioner kroner, og i stedet skabt ”Vækst Huzet”.

LIC-bygningen blev opført i 1988 som et innovationscenter, og selvom det er på en anden måde, kan man godt tale om, at stedet fortsat genererer innovation. Nu bare kulturel innovation med en snært af Baptistkirken.
Lone Møller-Hansen er tidligere journalist, præst og nuværende generalsekretær i Baptistkirken.
I dag fungerer hun også som præst for ”Gospelfællesskabet Bornholm”. Og gospel er der masser af i Vækst Huzet.
Lones mand Jesper Møller-Hansen er rådgivende ingeniør og driver selskabet RISKOCON med base i Vækst Huzet.
Herfra farer han landevejene tynde på Bornholm og det øvrige kongerige. Han arbejder med vurdering af forsikringsskader, risikovurdering, huseftersyn, energimærkning og undersøgelse af fugt og skimmelsvamp i bygninger.

Ideel beliggenhed

– Vi synes selv, at det er den bedst beliggende bygning i Hasle. Til foråret vil vi lave belægningsarbejde, et bedre parkeringsareal og en terrasse, så brugerne af huset kan komme udenfor og sidde, når vejret er godt, fortæller Jesper.
– På sigt har vi nogle planer om at udnytte det lave og det høje lager i midten til et cafétorv og så åbne ud til terrassen.

Gospel til bornholmerne

Bygningen huser også Barbara Brandt I/S, som producerer hundegodbidderne Barbara Bites. Ellers består bygningen af kontorer, undervisnings- og mødelokaler, et musikrum og det såkaldte søjlerum.
I musikrummet har ”Sangrummet ved Christina Seest og Maria Sita” lejet sig ind og tilbyder undervisning. Musikrummet bruges også af Gospelfællesskabet Bornholm, som mødes til brunch og synger sammen.
Men gospelgudstjenesterne holdes i Musikhuzet i Rønne.
Øverummet indeholder keyboard, trommer, bas- og guitarforstærker, sanganlæg og mixer, og man kan leje podier og mindre lyd- og lysanlæg.
Gospelkoret, som ikke er en del af Gospelfælleskabet, færdes også i huset og har blandt andet deltaget ved det store politiske Folkemøde i juni på Bornholm.

Tværkirkeligt

– Vores kirkelige engagement er meget tværkirkeligt, selv om vi begge er baptister. Både gospelfælleskabet og nadverfælleskabet, som også foregår her i huset, er tværkirkeligt. Det er derfor også meget bevidst, at gospelfællesskabets gudstjenester finder sted i Musikhuzet, siger Lone Møller-Hansen.
Den anden søndag i måneden om aftenen holder nadverfællesskabet desuden nadver i Vækst Huzet.

Kvindekonference

I undervisnings- og mødelokalerne, som er udstyret med AV-udstyr, er det meningen, at små virksomheder kan få undervisning og holde seminarer og kurser.
Der er allerede planlagt en gospelworkshop midt i februar med 60 deltagere, og allerede nu er der 36 tilmeldte.
Weekenden efter skal der holdes kvindekonference.
Lone og Jesper Møller-Hansen drømmer også om, at arrangere en gospelfestival i samarbejde med det lokale vandrerhjem, hvor man kan bruge udearealet bag ved huset, som er en stor græsplæne på omkring 2000 kvadratmeter. Her kan gospelfestivalen og evt. andre festivaler holde til med opslåede telte.

Et forsamlingshus
Vækst Huzet arranger gospel brunch en lørdag hver anden måned fra kl. 10–13.
Vækst Huzet arranger gospel brunch en lørdag hver anden måned fra kl. 10–13.

Vi spurgte Lone Møller-Hansen, hvordan hun ser udviklingen for huset om 10 år.
– Jeg forestiller mig, at der er aktiviteter i hele huset, og at man bruger alle lokaler inklusive Barbara & Brandt I/S kontorer med gospelkoncerter og fester i hallen, gudstjenester og har en café med caféarrangementer og cafégudstjenester, siger Lone Møller-Hansen.
– Jeg ser, at det er et sted som Nordbornholm bruger, som en slags forsamlingshus, hvor mennesker kommer fra alle mulige miljøer og bruger huset både til private arrangementer, men at det også er noget som bruges af foreninger. Og meget gerne firmaer også.

Café med kok

– Egentlig vil vi også gerne have en cafe, eller noget som kan bruges som ”dinner transportable” i huset. Altså som en selvstændig virksomhed, hvor man ville kunne holde mindre firmaarrangementer og konferencer her i huset, og så kunne få maden leveret.
Vi kunne godt forestille os nogen, som havde en kok, der ville lave et lille privat firma, som så kunne drive det ud fra stedet her, hvor der så skulle være professionelt køkken.
Så skulle man kunne levere mad både ind i huset, men også ud af huset.