Hardcore melodisk punk og rock

s22_CYE-LSClose Your Eyes er ude med deres tredje plade, ’Line in the Sand’. Et album, der rammer bredt med et hav af forskellige genrer.

Close Your Eyes har været igennem store transformationer det sidste års tid. Grundlægger og forsanger Shane Raymond har forladt bandet, og det samme gælder trommeslager Tom Friesen. Forsangerens stedfortræder blev skiftet ud efter kun et par måneder, og guitarist Andrew Rodriguez er kommet tilbage efter et års pause. Der er altså næsten tale om et helt nyt band, og derfor har udgivelsen af ’Line in the Sand’ stor betydning for de nysammensatte musikere.
Dette er måske også én af forklaringerne på, at albummets 15 numre favner så mange genrer. Udgivelsen er et forsøg på at holde fast i de trofaste tilhængere og vise disse, at bandet stadig er aktivt og ikke er gået på kompromis med kvaliteten.

Kvaliteten fejler da heller ikke noget, men en gennemlytning af albummet i dets fulde længde kan forvirre en smule. De 15 numre stikker i hver sin retning genremæssigt. ’Sleeping Giant’, ’The End’ og ’Skeleton’ er udpræget hardcore rock/metal, mens ’Days of Youth’, ’Kings of John Payne’ og ’My Way Home’ uden sammenligning falder i punk-kategorien. Igen er der numre som ’Frame and Glass’ og ’Trends and Phases’, der hører til den mere melodiske rockgenre. Ingen af sangene har samme lyd, og det kan derfor som lytter være svært at finde sammenhængen.
Dog skal albummets numre individuelt set roses. Hver for sig er der tale om kohærens og høj kvalitet. Er man derfor til hardcore, punk, rock eller melodisk rock, er der her et album skræddersyet til dig.

Josefine Høgenhaug Aaen