Unge fejrer påske med Jesus

Sidste år var der 1200 deltagere til KFS’s Påskelejr, og i år forventes der lidt flere.

Der forventes at komme over 1200 deltagere på KFS’s påskelejr. Dagen efter lejren holder Oase en påskelejr, som er en todelt lejr både for konfirmander og unge op til midten af tyverne.

Jesus vil blive fejret på mange forskellige måder på to af årets største påskelejre for unge.

Fra d. 12.-16.april afholder KFS Påskelejr, som igen i år foregår på Skanderborg-Odder uddannelsescenter i Skanderborg. Når lejren er slut, kan man køre 20 km mod øst til Odder, hvor Dansk Oase holder Påskelejr fra d. 16.-19. april.
Så der vil være rig mulighed for at blive fyldt af Guds Ånd og have fællesskab med andre kristne fra hele landet.
Lars Bjerregaard er lejrchef på KFS’ to landslejre ’Påskelejr’ og ’Discipeltræf’. Han fortæller, at KFS i år har valgt et tema, som både er klassisk, og som kan være en daglig kilde til et liv med Gud:
– Påskelejr 2014 sætter fokus på korset, som udspringet for vores glæde. Temaet er nemlig ’Korsfest’. Korset som en ting, er isoleret set et mørkt og dystert kapitel i historien. Så hvorfor glæde sig over det? Er det ikke forargeligt at fremhæve et voldsinstrument på den måde? spørger han og giver selv svaret:
– Vi vover faktisk at se på korset som vejen til en banebrydende begivenhed og en helt ny virkelighed. Korset er den vej, Jesus viser sin kærlighed, og han viser sin magt over døden. Det er værd at fejre. Vi forventer en fest for alle landets studerende.

Populær lejr
Lars Bjerregaard glæder sig til at fejre korset.
Lars Bjerregaard glæder sig til at fejre korset.

Sidste år besøgte cirka 1200 studerende Påskelejren i Skanderborg, og i år er der plads til lidt flere. Som altid vil der være cafeer, koncerter, seminarer og undervisning, men også debatter om de ting, der fylder hos unge:
– Søndag har vi debat om ’Hvordan jorden er blevet til?’ med fire forskellige holdninger fra det kirkelige landskab repræsenteret i panelet og gudstjeneste om aftenen. Vi har inviteret gæster fra Ghana, Finland og Israel, og det er et særkende for Påskelejr, at studerende mødes på tværs af landegrænser og kulturer om en fælles Herre, siger Lars Bjerregaard.
I år vil der som sagt blandt andet være besøg fra Ghana, da Femi Adeleye, som i mere end 30 år har været ansat i IFES (International Fellowship of Evangelical Students, hvilket er et netværk af kristne studenterorganisationer, som KFS er tilknyttet), skal tale.
Femi skal holde bibeltimer for de studerende søndag og mandag samt tale til mødet tirsdag aften.
Derudover afholder han seminaret: “To live as Christians in a world of materialistic temptations”.

Ja til hvad?

På Oases Påskelejr er der også, som altid, store forventninger. Rune Hansen var sidste år leder for KonfiOase. De deltager på Påskeoase med deres eget spor. KonfiOase er en tredelt lejr, hvor Påskelejren er den sidste fælles afsluttende. Der kommer omkring 50 konfirmander ud over de 2-300 unge, der forventes at komme på Påskelejren.
– Jeg forventer at se konfirmander, der hygger sig, har det sjovt, får en større viden om Gud og får nye gode venskaber, siger Rune, som oplever, at konfirmantderne ønsker at forstå, hvad de siger ja til:
– Der er ingen tvivl om, at der er et behov for en konfirmandlejr. Der er stor interesse for KonfiOase og mange tilmeldte. Jeg tror, der er et behov, fordi konfirmanderne gerne vil have nogle fantastiske oplevelser sammen, men også fordi de gerne vil have en større forståelse for, hvorfor de egentlig bliver konfirmeret.

Første møde med Gud

Mange unge vælger ofte at blive kristne i teenageårene, og Rune håber, at det vil ske igen:
– Jeg ser frem til nogle sjove dage på PåskeOase, hvor KonfiOase-sporet kommer til at give den max gas og skabe god stemning! Jeg ser også meget frem til, at der er nogen, som får deres første møde med Gud og håber, at det vil sætte retning på deres fremtid, siger han.
På Påskelejren handler det blandt andet om at være discipel. Kim Klokmose holder to seminarer om Discipelskabs påvirkning indadtil og udadtil.
Derudover vil daglig leder og præst Keld Dahlmann fra Aarhus Valgmenighed og tidligere ungdomspræst og leder af det missionale satsningsområde David Viftrup stå for hovedtalerne om aftenen.