’Mærk’ påsken i København

Påskenatsgudstjeneste i Betlehemskirken.
Påskenatsgudstjeneste i Betlehemskirken.

Den stille uge bliver til drama i to københavnske kirker – og ikke kun indenfor kirkemurene…

Betlehemskirken på Nørrebro og Davidskirken på Østerbro giver københavnerne mulighed for at opleve påskens drama med alle sanser.

I Bethlehemskirken på Nørrebro starter påsken palmesøndag med et optog rundt i kvarteret ved Åboulevard til lyden af en stortromme, mens de deler palmeblade ud til folk.
– Så bliver det mere virkeligt, hvordan Jesus palmesøndag blev hyldet som konge, siger Martin Drengsgaard, der er præst i Betlehemskirken.
– Skærtorsdag spiser vi shawarmaer sammen i al hast, inden vi hører Jesu sidste ord til sine disciple. Langfredag er vi stille og knæler sammen ved korset. Og påskenatsgudstjenesten, hvor der ofte er omkring 250 deltagere, bliver fulgt op med en fejring af opstandelsen med et chokoladeorgie i menighedshuset. Ved at leve påsken ud bliver budskabet levende i os, så mysteriet bliver bare lidt mere håndgribeligt, fortæller præsten.
Påske på nudansk
Sognepræst ved Davids-kirken på Østerbro, Anne-Mette Gravgaard har taget initiativ til en live-event:
Skærtorsdag kan man spise påskelam på Nytorv, langfredag kan man opleve ofringen i en danseforestilling på Edison Teatret, og opstandelsen kan opleves på udtillingsstedet Dieselhouse.
Snowden-inspiration
– Vores teaterstykke er inspireret af Edward Snowdens liv. Det handler ligesom påskefortællingen om at sætte alt på spil og ofre sig for en fælles sag, fortæller Anne-Mette Gravgaard.

Af Krista Revsbech