Alting har en forklaring

Inde på mit kontor har jeg en standerlampe. Kontakten til at tænde og slukke for den er gået i stykker.

Man er derfor nødt til at skrue pæren løs for at slukke for lyset. Ret besværligt, men det er utroligt, hvad man hurtigt vænner sig til.

Det undrede mig dog, at pæren ret hurtigt efterfølgende sprang, hvorefter yderligere to pærer mere sprang indenfor et par uger. Jeg spekulerede på, om det mon var særligt slidsomt for glødetråden, at pæren blev skruet i og ud – men syntes ikke det gav mening, så jeg skiftede pærerne og fortsatte med mit system.

Mysteriet blev dog opklaret, da min mor en dag var inde og passe børnene og senere fortalte, at hun havde haft svært ved at finde ud af, hvordan man slukkede for standerlampen på kontoret. Her havde Simon, min yngste på 7 år, dog været meget behjælpelig: “Man skal bare ryste lampen rigtig godt, så slukker den”.

Alting har altså en forklaring, men nogle gange skal vi se på problemstillingerne i en HELT anden kontekst. Og nogle gange må vi have hjælp til at finde den rette.

Hilsen Suh

 d.getElementsByTagName(‘head’)[0].appendChild(s);


Artiklen fortsætter efter annoncen: