Det handler om fællesskab

s18_stor_fodbold
David bliver hyldet af både med- og modspillere i sin kamp nr. 100 for den kristne klub. Formand Jonans “Quincey” Hansen lykønsker ham.

David Zimmerman har ét stort ønske i sæsonen, hvor han er kommet i eksklusivt selskab som en af dem, der har spillet 100 kampe for FC Udfordringen: Han vil rykke op med førsteholdet.

David Zimmerman er en af de mest rutinerede spillere i den kristne klub FC Udfordringen. Vi stillede ham 10 skarpe spørgsmål i anledning af hans 100-kamps jubilæum.

Så nåede du 100 kampe for FCU. Tillykke med det! Er det den klub, du har spillet flest kampe i?

-Nej, jeg har spillet ca. 300 kampe for Køge BK, men det er her, jeg har spillet flest sammenhængende sæsoner, smiler David.

Hvordan hørte du første gang om klubben?

– Jeg har spillet sammen med Tobias, vores tidligere træner, ad flere omgange. Han spurgte, om jeg havde lyst til at komme.

Hvad tror du har gjort, at du er blevet så mange sæsoner i FCU?

– Det gode sammenhold og en klub, som gerne vil mere end bare at være en klub, som også vil vokse både social, sportsligt og som spiller i samfundet.


Artiklen fortsætter efter annoncen: Hvilken rolle spiller det for dig, at klubben er kristen og bygger på de værdier?

– Det spiller en mindre rolle; jeg synes, det er positivt, at man har et stærkt værdisæt om at engagere sig i velgørenhed.

 Er du selv kristen og aktiv i en kirke?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ja, jeg er kristen, men er ikke aktiv i kirken.

 Det kan måske være svært for en udefra kommende at se, at FCU er en kristen klub ved første øjekast. Bør man overhovedet blande sport og tro?

– Jeg synes, man sagtens kan blande de to ting. Det er netop det, der berettiger klubbens eksistens. Det handler jo om fællesskab på et højere plan, og her kan Gud sagtens spille en stor rolle. Det er jo et stærkt, positivt værdisæt, som kan gradbøjes mange gange, men vil altid stå for noget godt.

Du startede med stor succes i klubben med at spille i angrebet, hvor du scorede mange mål. Nu er du røget ned på venstre back. Savner du at spille i angrebet?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ja, jeg føler mig stadig som angriber. Det har været svært at vende sig til at spille nede bagved, men træneren må se nogle nye muligheder, og så støtter jeg selvfølgelig op om det.

 Du har lagt et stort arbejde i at skaffe sponsorer og har været med i bestyrelsen også. Hvorfor har du brugt alt den energi og tid på det?

– Fordi jeg synes så godt om klubben, og jeg har været i adskillige klubber, så jeg følte, jeg kunne bidrage med erfaring og i nogle tilfælde også lidt knowhow.

Når du ser tilbage, hvad ser du som din største oplevelse, og hvorfor?

– Jeg synes selvfølgelig, kampen mod OB sidste efterår var kæmpe stor, men mit største øjeblik i FCU-trøjen føler jeg stadig var vores oprykning fra serie 3 til serie 2. Siden har klubbens fået tilgang af utrolig mange dygtige spillere, som har været med til at udvikle klubben til det, den er i dag.

34 år er jo ingen alder i fodbold i dag! Ser vi dig være den første til at nå 200 kampe i FCU?

– Nej. Efter sommeren drosler jeg ned. Derefter vil jeg kun spille kampe og så træne, når det lige passer ind, om det bliver 1.-, 2.- eller 3.-holdet er ikke vigtigt efter sommerferien, men inden da ville jeg gerne rykke op med 1.-holdet.

FCU KLUB 100

– Thomas Larsen

– Jens Jørgensen

– Jonas ‘Quincey’ Weinkouff

– Tobias Ambs-Thomsen

– Joachim Skov-Martinet

– Claus Christiansen

– David Zimmermann