Rap-artist var klar til at begå selvmord

I sin søgen efter Gud oplevede Mark Edwards alias MC Tempo mirakuløs helbredelse - og fik et liv uden stoffer og alkohol.
I sin søgen efter Gud oplevede Mark Edwards alias MC Tempo mirakuløs helbredelse – og fik et liv uden stoffer og alkohol.

Rap-artisten MC Tempo var blevet døv på det ene øre, men oplevede et mirakel, der gav ham hørelsen tilbage.

Rap-artisten MC Tempo elskede musik så meget, at det gjorde ham døv. Men et mirakel ikke bare gav ham hørelsen tilbage – det reddede ham også fra at begå selvmord.

Britiske MC Tempo, med det rigtige navn Mark Edwards, er en af Europas spirende hip-hop-stjerner. Man kan regelmæssigt høre ham i radioen, og han har spillet sammen med Judge Jules og Tim Westwood. Men den unge musiker blev døv på sit venstre øre efter et illegalt rave. Det var lavpunktet i en nedadgående spiral, som begyndte med, at Marks forældre blev skilt, da han var 11 år gammel. Han blev smidt ud af tre forskellige skoler for støjende adfærd, og da han var 18 år, døde hans to år yngre søster. Mark begyndte at tage heroin og tage på massive drukture. Han nåde punktet, hvor han besluttede at slå sig selv ihjel.
– Jeg husker, at jeg tænkte, at hvis det her er, hvad livet består af, så har jeg ikke lyst til at være i live mere. Jeg begyndte at tænke på måder at slå mig selv ihjel på. Jeg var sikker på, at døden var afslutningen, siger han.
Den eneste ting, som holdt ham kørende, var hans kærlighed til musikken – alle slags. Mark skrev rap-sange, da han var 12, men følte sig lige så meget hjemme med hip-hop, reggae, rave, rock eller klassisk. En nat var han ansvarlig for et illegal rave, hvor han og andre konkurrerede om, hvem der kunne spille den højeste musik.
– Jeg endte med at sprænge min venstre trommehinde, forklarer han.
– Jeg kunne ikke høre noget som helst på venstre side, men jeg vedblev med at gå til raves.
Efterhånden som han blev mere deprimeret og afhængig af stoffer, ledte Mark desperat efter en vej ud. En aften da han lå på sengen, tænkte han på de gamle religionstimer, som han havde i skolen, og begyndte at spekulere på, om der virkelig var en gud.
– Jeg udbrød: ”Herre, hvis du er der, så giv mig et tegn,” siger han, og fortsætter:
– Jeg ønskede noget ægte, ikke noget, som kunne blive klassificeret som en illusion.
Hvad der derefter skete, overraskede Mark. Han vendte sig mod tv’et og så billeder af en dal i Israel, hvor Jesus gik.
– Så hørte jeg en hørbar stemme kalde mit navn. Jeg vidste bare, at det var Jesus. Han fortalte mig, at han elskede mig, og at han havde en plan for mig. Hvis jeg havde taget stoffer eller drukket på det tidspunkt, kunne jeg have bortforklaret det, jeg oplevede. Men jeg var fuldstændig ædru, fortæller Mark.
Mark tilbragte de næste to måneder med at læse i Bibelen. Han forstod ikke halvdelen af det og glemte resten. Men en sætning blev siddende i hans hoved. Det var, da Jesus sagde: ”Hvis du søger mig af hele dit hjerte, skal du finde mig.”
På det tidspunkt gik Mark stadig til raves. Han læste også i Bibelen og bad regelmæssigt. – Jeg startede med at gå i en kirke i Brighton, hvor jeg boede. Folk vinkede med hænderne i luften og faldt omkuld. Jeg troede, de alle var en flok crack-hoveder. Jeg greb den her fyr og troede, at han havde et hjerteanfald, men han faldt på knæ og bad, husker Mark.
Mark tog på et kursus for mennesker, som ønsker at vide mere om kristendommen, hvor han stillede en masse spørgsmål – og fandt svar. Men stadig lå det mest utrolige mirakel foran ham. Mark tog afsted for at høre en mand kaldet Ram Baboo, som talte i en kirke i nærheden. Siddende i salen i en tætpakket bygning med over 1000 andre følte han sig sikker ved at være i baggrunden – men han skulle snart få en overraskelse.
– Ram Baboo kom op på scenen og pegede direkte på mig, fortæller Mark og fortsætter:
– Han sagde, ”Du er døv på dit venstre øre. Stå op, Gud ønsker at helbrede dig.” Jeg tænkte: ”Hvordan ved han det?” Jeg havde ikke mod til at stille mig op lige med det samme. Jeg tænkte, at jeg ville afsløre hans bluff og vente på, at han ville pege på en anden. Men han trådte ikke tilbage, han sagde: ”Hør, Gud fortalte mig det, og Gud lyver ikke. Jeg ved, at det er dig, rejs dig op, Gud ønsker at helbrede dig!” Jeg rejste mig op, stillede mig op foran, blev bedt for, og jeg kunne høre igen.
Det er nu otte år siden, og Marks hørelse har været perfekt siden.
I dag tilbyder Mark, alias MC Tempo, kristne koncerter og forkyndelse af Guds ord.
iBelieve/Jakob