Danskere hjælper flygtningebørn i Athen

Patricia er med til at sikre, at de indsamlede penge går til gadebørnene.
Patricia er med til at sikre, at de indsamlede penge går til gadebørnene.

På pinsekirkernes SommerCamp i Mariager indsamlede International Aid Services 368.000 kr. til uledsagede flygtningebørn i Athen.

Af Svend Løbner

Der lever mange uledsagede flygtningebørn- og unge fra Syrien og Afghanistan i Athen. International Aid Services (IAS) indsamlede i sommer 368.000 kroner til et center, der giver disse børn og unge mad, tøj, rådgivning og uddannelse.

– Unge drenge prostituerer sig selv for ned til 30 kroner for at få penge til at klare sig. De gennemroder skrald for at finde tøj og mad. Mange har ikke et sted at bo og sover udenfor i parker eller i opgange, og de bliver udsat for vold og misbrug.
Det fortæller Patricia Kirk, der er daglig leder af et Drop-in Center for uledsagede flygtningebørn- og unge i Athen.
Centret har i år hjulpet 100 børn og unge med mad, tøj, omsorg og kontakt til de lokale myndigheder. De får således et minimum af menneskeligt nærvær, som vi tager for givet herhjemme.
– De unge har mistet troen på, at de har nogen som helst værdi. De er dybt traumatiserede og har oplevet ting, som ingen børn bør opleve, fortæller Patricia Kirk.
Drop-in Centret drives med støtte fra International Aid Services og har ansat tre deltidsmedarbejdere til at tage sig af de unge.

Dansk indsamling

I sommer gav danske børn, unge og voksne i alt 368.000 kroner til centret, som nu kan udvide med en etage mere.
– Vi er i kontakt med et stadigt stigende antal børn og unge, og vi har ikke kapacitet til at hjælpe så mange, som vi gerne vil, fortæller Patricia Kirk og deler sine drømme:
– Vi drømmer om at kunne give børnene uddannelseskurser, hvor de kan tilegne sig færdigheder, som de kan bruge senere i livet. Så de mindreårige flygtninge, som vi er i kontakt med, får mulighed for at skabe sig en fremtid – ligesom andre børn og unge.
– Og så skal pengene fortsat gå til mad og basal hjælp. Det er til de her flygtningebørn og unge, som ofte ikke har andet end det tøj, de står i – og en masse ar på sjælen.

Målet næsten nået

Torben Madsen fra International Services glæder sig over, at alle generationer var med i indsamlingen på Pinsekirkernes SommerCamp i Mariager.
– De unge gav 55.000 kroner, børnene 5.000 kroner og de voksne 308.000 kroner, oplyser han. Indsamlingsmålet på 450.000 kom næsten i hus. Det var meget flot!
Man kan stadig støtte online på hjemmesiden eller med Mobile Pay, oplyser IAS.