Tror du på løgn?

Af Mai-Britt Sørensen Praktikant på Udfordringen
Af Mai-Britt Sørensen
Praktikant på Udfordringen

I dag kan vi af og til opleve forvirring om, hvad der er sandt. Finder vi svaret et sted, eller må vi leve med uvisheden?

Mennesker har forskellige måder at nå frem til sandheden på. Nogle finder sandheden ved at føle sig lidt frem. Andre finder den i religion eller i videnskab. Andre igen finder den i politik eller i venners udsagn. Nogle er ikke optaget af sandheden og regner den ikke for noget særligt – ”alt er relativt”, som man siger.
Da Jesus gik på jorden, sagde han: ”Jeg er sandheden”. Betyder det så, at vi ikke kan argumentere og mene en masse ting? Selvfølgelig kan vi det. De fleste mennesker kan jo lide at diskutere. Men ordene fra Jesus er de samme. ”Jeg er sandheden”, siger han. Et udsagn, der på mange måder er skarpt og benhårdt.
Ville en politiker i Danmark måske stille sig op og sige ”Jeg er sandheden”? Jeg tror nok, at de færreste politikere ville have gjort det, og mon ikke de også ville have fået nogle skeptiske blikke? Politik handler om at have argumenter, snakke om tingene, have styr på løfterne, forhandle, osv. Men så går den heller ikke længere end det. Det er svært at stole 100 procent på en politiker, for politikere er også mennesker, som let kan begå fejl. Man kan tale om at have ret, men ligefrem at bære sandheden, er en anden påstand.
Det er godt, at vi bliver præsenteret for sandheden, men sommetider falder vi for løgn. I USA er der for tiden en mand, som påstår, at han er Jesus. Han påstår altså, at han er sandheden, og nogle folk vælger så at følge efter ham. Måske savner de et svar og har fundet det i en leder. Problem løst. Næsten da, hvis det så bare var sandt. Mon ikke det er lettere at tro på noget, som man kan se, end det som man ikke ser? Man skulle tro, at det var tilfældet.
I dag kan man blive forvirret over, hvad sandheden er, men vi behøver ikke at blive i forvirringen.
Jesus tilbyder os sandheden, fordi han siger, at han selv er den. Han var ikke en politiker og gav os ikke tomme løfter. I stedet tilbød han os et svar på vores mange spørgsmål.
Det gør han stadigvæk.