Gode vaner og Gud hører sammen

s15_Ken Shigematsu_Gud i mit altShigematsu gør i bogen Gud i mit alt op med travlhed – også selv om det er i Guds tjeneste.

Han indleder med at fortælle lidt om munkenes livsrytme i de gamle klostre og beskriver, hvordan selv travle mennesker i virkeligheden har glæde af at lære lidt af livsstilen i klostrene frem for blot at piske af sted. Det lyder enkelt, men er det måske ikke i praksis. Derfor illustrerer Shigematsu, hvilke regler man kunne tage udgangspunkt i – ledsaget af eksempler fra det virkelige liv, der viser, at det nytter og gør en positiv forskel i et travlt liv. Han skriver om at forene klosterlivets livsform med et moderne travlt livs rutiner og samtidig opleve glæde i Gud på alle livets områder.

Gode leveregler

Udover faste vaner for bøn og bibellæsning handler det om at komme Gud nær og om at have det godt på en lang række andre områder. Shigematsu peger på den store betydning, det har at holde helt fri en enkelt dag om ugen, dvs. at overholde hviledagen. Han inspirerer til, at læseren selv kan komme videre med emner som forholdet til relationer, både familie og venner, og sund seksualitet i sammenhæng med det spirituelle.
Genoprettelse er overskriften på et afsnit, der handler om god levevis, for vores krop har betydning – også i forhold til vores fremtidige opstandelseslegeme. Det er vigtigt at få søvn nok, spise sund mad, faste fra mad, motionere og sjovt nok også at lege, dvs. foretage sig noget anderledes (end rutiner fra hverdagen), som man har glæde af! Et kapitel handler om at have et afbalanceret forhold til penge, for ”at give ud fra nåde åbner også døren til et liv under nåde”, skriver Shigematsu.

Mandagslivet og evigheden

Et afsnit handler om ”mandagslivet”, dvs. hverdagslivet. Det skulle nødigt være sådan, at man slæber sig af sted på arbejde! Det handler også om ”at sende en krusning gennem evigheden”, dvs. at række ud og gøre en forskel til fremme for evangeliet.
Efter hvert kapitel har Shigematsu konkrete spørgsmål til eftertanke og diskussion, der hjælper læseren til at opstille realistiske leveregler, så man i sidste ende kommer Gud nærmere. Bagerst i bogen er der et afsnit med forskellige forslag til leveregler. Har man svært ved at komme ned i tempo, så er bogens styrke netop, at den viser hvordan man gør – sådan rent praktisk!

Ken Shigematsu: Gud i mit alt – 270 sider – 195 kr.
Mediacellen