IPSICC

Stig Grenov – en flittig formand

s2_Stig Grenov_Download til pressebrug RGB_3272Når Kristendemokraterne i weekenden holder landsmøde i Middelfart, er der kun en formandskandidat.

Stig Grenov har opbakning fra alle storkredse til at fortsætte det arbejde, han begyndte, da Per Ørum for to år siden trak sig – efter kun et års tid som formand.
Hvis nogle læsere måske husker Ørum bedre end Grenov, skyldes det nok, at Ørum indtil valget i 2011 sad i Folketinget. Det gav automatisk en masse muligheder for omtale. Ørum var valgt som konservativ, men blev løsgænger, før han sluttede sig til KD.

Vanskelig opgave

Stig Grenov har måttet kæmpe hårdt for at få omtale, men han har ikke ligget på den lade side. Hver uge sprøjter han nye kommentarer ud til pressen. Men når man ikke er et parti i folketinget – endnu – ryger mange udtalelser desværre ofte i skraldespanden på redaktionerne.
Alligevel er det lykkedes Grenov at få indlæg i mange aviser og at komme i tv, når han markerede sig på partiets vegne.
Når nogle kristne vælgere mener, at de hører for lidt til partiet, så skyldes det altså ikke formanden.

Lærer i Hillerød

I det daglige tjener han sin løn som lærer, og partiarbejdet passer han så i fritiden.
Han er – i modsætning til de fleste af partiets vælgere – ikke jyde, men københavner.
Han er opvokset i Rødovre, Allerød, Holte og Lyngby-Taar-bæk. Han blev student fra Virum Statsskole 1980, tog først HHX på Niels Brocks Handelshøjskole i 1981, men blev så uddannet lærer i 1986.
Senere har han suppleret med kurser i ledelse og samarbejde fra Merconomskolen 1999. Han har også taget pædagogisk diplomuddannelse i naturfagenes didaktik 2010.
Som lærer har han været ved Maglegårdsskolen i Hellerup fra 1986 – 1998, og derefter på den private Marie Mørks Skole i Hillerød siden 1998. Han er også tillidsmand i Frie Skolers Lærerforening (FSL).
Han er nu 53 år, gift med en læge og far til tre. De bor i Hørsholm i Nordsjælland. I fritiden spiller Stig gerne volleyball og løbetræner, og familien er medlem af Lyngby Frikirke.

Aktiv siden 1990

Han meldte sig ind i KD i 1990, men blev først for alvor aktiv i forbindelse med de urolige år og opgøret med formanden Bodil Kornbek i 2008.
Han blev derefter også politisk næstformand i den nye ledelse, som forsøgte at bringe partiet tilbage til dets oprindelige linje med vægt på det kristent-etiske.
Men det har været en næsten umulig opgave, bl.a. fordi partiets ungdomsafdeling omdannede sig til en uafhængig forening. Til gengæld forlod kun få af de ca. 2.000 medlemmer partiet.
De første år var Bjarne Hartung Kirkegaard fra Bornholm formand, derefter kom Per Ørum pludselig ind i partiet, og Hartung valgte som en god partisoldat at træde tilbage, så Ørum kunne komme frem i forreste række. Og det blev så Stig Grenov, der sammen med Ørum fik lov at præsentere partiet i tv. Han var dengang partiets internationale sekretær.
Men efter Ørums exit stillede Stig Grenov i stedet op som formand og blev valgt.
Det er på mange måder et utaknemligt hverv at være formand for et lille parti, der kæmper imod alle odds. Uanset hvor godt man gør det, vil der altid være kritik. Der vinker heller ikke magt og ære forude, men fortsat hårdt slid og kamp for de kristne værdier, som samfundet synes at have forladt.

Valg forude!

I den kommende formandsperiode vil han og partiet komme ud i en valgkamp, idet regeringen skal udskrive valg indenfor fire år. Valget vil formentlig først komme sent, måske først i september, da regeringen ser ud til at miste magten ved et valg og derfor må formodes at ville holde sig på taburetterne så længe som muligt. Men der kan pludselig opstå en politisk situation, hvor Helle Thorning ser en fordel i at udskrive valg før tiden. Så skal kandidaterne være klar til valg i løbet af få uger.
Derfor arbejder partiet nu på at få dygtige kandidater opstillet i hele landet og skaffe kapital til at drive valgkamp for.