Prædikede over 53 timer i træk

s24_pastor-zach-zehnderEn præst fra Florida slog verdensrekorden ved at prædike fra fredag til søndag.

Pastor Zach Zehnder slog for nylig Guinness-rekorden for længste tale ved at prædike 53 timer og 18 minutter.

Det lykkedes dermed den 31-årige Zehnder at slå den tidligere rekord på 48 timer og 31 minutters tale.

Sponsorprædiken

Zehnder, som er præst ved The Cross Mount Dora i Florida, ville skaffe støtte til et center for alkohol- og stofmisbrugere.
– Ideen var at slå Guinnessrekorden med verdens længste tale. Og som præst valgte jeg selvfølgelig at tale ud fra Bibelen og nærmest få hele historien med fra 1. Mosebog til Åbenbaringsbogen, forklarer Zehnder til The Christian Post.
Undervejs i forløbet brugte han omkring 45 forskellige prædikener én efter én. Faktisk havde han forberedt hele 50, men fravalgte nogle af dem undervejs.

Tema: Gud er trofast

– Min målsætning med hele prædikenen var at tale om Guds utrolige trofasthed mod sit folk. Selv om vi valgte ham fra, har han aldrig valgt os fra, og det var ligesom temaet hele vejen igennem de 50 prædikener, forklarer Zehnder.
For at kunne slå rekorden skulle 10 personer være til stede under hele prædikenen, ligesom 2 observatører skulle bevidne, at alt gik rigtigt til. Der var visse regler for bl.a. pauserne undervejs.
– Folk kom og gik, men vi havde en del, som blev her i over 20 timer og op til 12 personer, som blev her hele tiden sammen med mig, siger Zehnder.
Ialt 400-500 var til stede under den lange prædiken. Efterhånden som folk blev klar over, at der var en ny verdenrekord på vej, kom der flere og flere til.

100.000 $ til misbrugere

Misbrugscenteret Powerhouse Recovery’s rehabiliteringsprogram nød godt af den lange prædiken.
– Det er stort i sig selv at prædike, så folk hører Guds Ord. Men hovedformålet var at skaffe penge til det lokale projekt. Vi fik over 100.000 $ ind til rehabiliteringshuset, hvor folk kan komme for at få et nyt liv. Det er mennesker, som har kæmpet med alkohol og stoffer, og nu har vi lige åbnet rehabiliteringscenteret med pengene fra denne prædiken, forklarer Floridapræsten.
Han håber, at andre vil følge eksemplet for at skaffe penge til gode formål, samtidig med at de prædiker de gode nyheder.
– Jeg håber bare, at de slutter et par minutter, før jeg selv gjorde. Men vi valgte at slå en rekord med så meget, at den vil være svær at slå for andre, slutter maratonprædikanten.