Egypten beskytter stadig ikke sine koptiske kristne

Regeringen griber ikke ind over for politibrutalitet mod kopterne i Egypten.bibelbutik udefra

Den 16. september ødelagde politiet adskillige koptiske hjem i byen Deir Gabal al-Teir i øvre Egypten, bankede dem og arresterede dem som hævn for en tidligere konflikt.

Under angrebet plyndrede politiet de kristnes huse og slæbte flere dusin bagbundne beboere ud og slog dem med køller. Herefter blev de ført til politistationen bundet sammen med et tov. Ofrene har endnu ikke fået nogen form for retfærdighed eller kompensation fra staten.

 

Politiets forsømmelser

Politiet foretog en kollektiv straffeaktion mod beboerne på grund af en koptisk demonstration dagen i forvejen. De kristne havde nemlig protesteret for at få politiet til at eftersøge den 39-årige kvinde, Iman Morqos Saroufim, som var forsvundet to uger tidligere.
Imans familie rapporterede den 3. september, at hun sandsynligvis var blevet kidnappet af en navngiven muslim. Politiet afviste at eftersøge kvinden med en påstand om, at hun nok var løbet væk frivilligt og sikkert også var konverteret til islam.
Efter to uger uden hjælp fra politiet demonstrerede hundredvis af koptere uden for politistationen. Det udviklede sig til sammenstød, og to politibiler fik smadret forruderne.
Politiet brugte tåregas mod demonstranterne og hævnede sig senere ved at angribe byens indbyggere.

Bortført kvinde tilbage

Ti dage efter politiets angreb vendte Iman pludselig tilbage til sin familie og fortalte medierne, at hun var undsluppet.
Til Mideast Christian News (MCN) fortalte Iman, at en muslimsk mand havde kidnappet hende: ’Han prøvede at tvinge mig til at konvertere til islam, men jeg nægtede. Så tog han en anden kvinde med tørklæde på med til moskéen og sagde, at det var mig. Og så kunne han ændre min religion ved at bruge det foto.’
En præst fra Kairo sammenligner politiets brutalitet med situationen under tidligere præsident Hosni Mubarak.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lovet kompensation

Justistminister Mohamed Ibrahim har lovet at kompensere kopterne for de skader, som blev forvoldt på deres huse.
Men det er ikke godt nok, mener redaktør Youssef Sidhom fra Watani International
– Der er brug for en uafhængig undersøgelse af hele forløbet med vold mod beboerne, efter at politiet selv har været inaktive i sagen om den forsvundne kvinde. Hvis man bare overser, hvordan politiet har handlet i disse sager, vil de bare gå tilbage til at praktisere deres hidtidige terrorhandlinger, siger han.
Desværre er angrebet mod Deir Gabal ikke det eneste eksempel på kollektive straffeaktioner fra politiets side. Men der findes ingen særlige love, som garanterer religionsfrihed eller retten til at skifte religion, siger den egyptiske menneskeretsbevægelse EIPR.

 

Kidnapper koptere

Der er mange penge i at kidnappe koptiske kvinder. Og demonstrationer er den eneste vej frem, hvis man vil have politiet til at gribe ind, mener Ebram Louis, som er grundlægger af en organisation for kidnappede. Han vurderer, at egyptisk politi sjældent er villigt til at hjælpe kristne, hvis døtre bliver kidnappet af muslimer.
Politiet er passive, fordi de frygter repressalier fra de militante muslimer, når en pige er blevet bortført. Somme tider vil politiet opfordre familierne til ikke at søge efter deres piger, ’fordi de nok har skiftet religion’, siger Louis.
Mange prøver derfor at kidnappe de mest velhavende koptiske kvinder og derpå kræve løsepenge. Det kan de nemlig gøre uden at frygte indblanding fra politiets side, forklarer Ebram Louis.


Artiklen fortsætter efter annoncen: