Krigen forlængst forbi – men turisterne udebliver

Nu vinteren er kommet over Israel, afventer landet stadig, at turismen skal komme sig over den nedgang, der satte ind under 50-dages krigen mod Hamas sidste sommer.

Mens resten af landets økonomi hurtigt vendte tilbage til normalen, er turismen stadig i et dødvande.

Det israelske rejsebureau Ophie Tours har prøvet af arrangere en tur til Israel for ledende franske turistbureauer. Rejsen var gratis og vakte nogen interesse – indtil angrebet mod en synagoge i Israel, der efterlod fem dræbte.
– De fortalte mig, at de var bange for at komme, siger Tamar Luria fra Ophir Tours.Det viser, at vi er nået til et punkt, hvor ikke blot turister er bange for at tage hertil, men tilmed rejsebureaufolk, selv om de ikke skulle betale noget. De sagde, at deres familier ikke ville tillade dem dette. Ingen talte om de mange trafikulykker i Frankrig, men synagoge-angrebet har vakt stor frygt verden over.

Statistisk Departement har offentliggjort, at der har været en 33 procents nedgang i turismen i oktober sammenlignet med oktober sidste år.

I Tel Aviv er hotel-belægningen gået ned fra 88 procent i oktober sidste år til 65 procent i år. Der er ingen nye reservationer for januar, det ser ikke godt ud. Ethvert angreb medfører telefonopringninger fra udlandet om aflysninger.

Vicepræsidenten for Crown Plaza Hotels i Israel, Shai Asia, siger, at ingen markedskampagne kan neutralisere virkningen af terrorangreb.

Forældre vil ikke længere tage deres børn på en konfirmationsrejse til Israel, fordi man frygter knivangreb i Jerusalems gader, siger han. På den anden side har vi 30 grupper, der vil komme i juni – så det ser ikke helt sort ud.