Tak for dansk hjælp til børnehjem

”Vi siger mange tak” siger en gruppe unge i Nordthailand til alle, som deltog i billedkunstner Karsten Auerbach’s julekort-salg og kunstauktion ved juletid.

De unge føler sig som en stor familie på AIDS Care’s kristne hjem, som Inger Lise og Mogens Koch Pedersen har oprettet i Thailand.
De unge føler sig som en stor familie på AIDS Care’s kristne hjem, som Inger Lise og Mogens Koch Pedersen har oprettet i Thailand.

På thailandsk hedder denne tak i flertal ikke mindre end: Purk Rau khor khorp phra khun mah na tii niij douai.
Det fortæller kunstneren Karsten Aurbach, hvis 2014-julekortet indbragte 4.740 kr., som straks er blevet brugt på møbler, køkkenudstyr og et køleskab til AIDS Cares nye ungdomshus.
AIDS Care er stiftet af Inger Lise og Mogen Koch Pedersen.
De hjælper børn i Nordthailand, som har mistet forældre pga. AIDS. De hjælper dem også, når de bliver ældre og må rejse til storbyen Chiang Mai for at få en uddannelse.
– Når jeg støtter en kirkelig organisation som AIDS Care, er det vigtigt for mig, at modtagerne af hjælpen ikke skal konvertere eller komme til kristne møder for at komme i betragtning, siger Karsten Auerbach. Det er dog heller slet ikke tilfældet, fortæller han:
– AIDS Cares stiftere Mogens og Inger Lise Pedersen har ofte spurgt de unge og deres pårørende, hvorfor de alligevel deltager i de små lokale kirkefællesskaber, som er med til at drive AIDS-Care’s arbejde i Thailand.
De unge er uforstående overfor spørgsmålet og svarer: ”Jamen dette her er jo vores familie! Vi hører til her!”
Selv om både den thailandske buddhisme og kristendommen taler om fred og barmhjertighed, er der langt imellem velgørende organisationer, der ligesom AIDS Care praktiserer næstekærlighed overfor ”nutidens spedalske”.
Og den lille danske græsrods-NGO er med sin hjælp til ca. 160 børn én af Thailands største organisationer af sin art.
30 af disse børn er nu under videregående uddannelse. Det nye ungdomshus i Chiang Mai by er tænkt som et samlingssted og bofællesskab for dem.
Naung Mint er en af dem. Hendes far døde da hun var 2 år gammel, og moderen døde 6 år senere. Hun måtte bo hos sin gamle bedstemor. AIDS Care støttede familien og Naung Mint’s skolegang i mange år.
I dag er hun 19 år gammel og studerer Human Ressource Management på universitetet. Hun er den første, som er flyttet ind i bofællesskabet.
Ungdomshuset blev officielt indviet den 6. januar. Se evt. mere på: www.aidscare.dk