Vandring for livet

En vild historie fra det virkelige liv (2):s.15 Vandring for... højre nvTracks

Længe før det blev moderne at tage på pilgrimsvandring, tog den 27-årige australske kvinde Robyn Davidson i 1977 på en 2700 km lang vandring gennem den vestaustralske ørken.

Hun ville næppe nogensinde selv betegne det som en pilgrimsvandring, men formålet med hendes forrykte fodrejse minder om mange pilgrimsvandreres: at slippe væk for en stund fra civilisationens larm, jag og krav   – ophobning af mennesker og ting – og i den rene natur forsøge at finde (ind i og ud af) sig selv.
Filmen, der er baseret på den bog, hun skrev efter vandringen, og som har samme titel som bogen, Tracks, er ret ligetil; dialogen er begrænset og drejer sig sjældent om andet end helt konkrete ting. Det er livet ”skåret ind til benet”, hvor det blot drejer sig om at spise, sove, gå og i øvrigt klare de udfordringer, der dukker op undervejs, og det er lige så meget ”moder natur” (Guds skaberværk) som Robyn Davidson (overbevisende spillet af Mia Wasikowska), der er ”hovedpersonen”.
Tracks kan ses som en hyldest til den barske natur, det enkle liv og menneskets evne til at klare sig – når det vil tage imod de kærlighedsgaver, det får. For nok er Davidson helt alene med de fem dyr – fire dromedarer og en hund – på lange stræk, men hun får på forskellig vis hjælp undervejs.
I et interview siger hun siden, at hun følte sig meget fortrøstningsfuld og helt klar til resten af sit liv, da hun nåede frem. Slutbillederne med Robyn Davidson, der svømmer under vandet og smiler og ser meget glad, lettet og afklaret ud, virker næsten som en renselse og indvielse til voksenlivet.
En smuk film om en vanvittig vandretur.

Tracks (DVD) • 113 min.