Biskop: ’Bed og gå i kirke når du frygter terror’

Biskop Steen Skovsgaard
Biskop Steen Skovsgaard

Lolland-Falsters biskop Steen Skovsgaard opfordrer i anledning af terrorangrebene i København til bøn, bod og eftertanke.

– Fastelavnssøndag blev jeg tidligt om morgenen ringet op af P4 Sjælland, som ønskede at høre min reaktion på terrorangrebene i København. Særligt ønskede de at høre, om jeg som biskop kunne sige noget om, hvordan man kan håndtere frygten, og hvad vi kan gøre, for at den ikke tager magten over os, skriver Steen Skovsgaard til stiftets præster.

Han konkluderer, at når ulykken rammer, går folk stadig til kirken med forventning om, at præsterne har noget at sige. ’Jeg fik bl.a. citeret 1. Johannesbrev kap. 4 vers 17-18: ”Frygt findes ikke i kærligheden, men den fuldendte kærlighed fordriver frygten..” og benyttede samtidig lejligheden til at opfordre til bøn og kirkegang, som en gammel prøvet måde at komme af med sin frygt og bekymring på’, skriver biskoppen og opfordrer alle til at bruge fastetiden til bøn, bod og faste. Kirken og dens præster skal lægge alverdens bekymring, krige, vold, død og terror frem for Gud, fastslår Steen Skovsgaard. Men alle må bede med og sende bedeemner til stiftets hjemmeside fra askeonsdag til påskedag under menupunktet Bønner i fasten.