Ny KFS-sekretær vil lytte til ildsjælene

Ugens profil: Hans-Christian Vindum Pettersson
Ugens profil: Hans-Christian Vindum Pettersson

Hans-Christian skal være studentersekretær i Aarhus fra august.

Kristeligt Forbund for Studerendes gymnasie- og studenter sekretær i Aarhus og omegn hedder fra sommer Hans-Christian Vindum Pettersson. Hans-Christian Vindum Pettersson eller HC, som han ofte bliver kaldt, er gift med Astrid, er 26 år og skriver i øjeblikket speciale i teologi på Aarhus Universitet. Hans-Christian vil som KFS-sekretær have stærkt fokus på mission, på de enkelte studerende og på KFS’ernes behov for fællesskab og sjælesorg.

– Alle har brug for en nærværende sekretær, og det har jeg selv fået lov til at opleve, og det vil jeg også gerne give. En konkret ting er at lave åbne bibelstudiefællesskaber og at bruge Bibelen mere. Det har Daniel (Hougaard, nuværende sekretær, red.) også gjort, og det vil jeg gerne sætte endnu mere fokus på, fortæller han.

Hjælp til ildsjæle

Hans-Christian var aktiv i KFS under gymnasietiden på Odense Katedralskole. Efter gymnasiet var han et år på KFS’ ledertræningscenter LTC, hvor han mødte Astrid. Også studietiden i Aarhus bød på engagement i KFS. – Jeg er meget taknemmelig og meget ydmyg over for, at det er en stor opgave at være i KFS i Aarhus. Jeg har set det fra den anden side som KFS’er og frivillig. Der har jeg kunnet se, hvor stor en maskine, vi snakker om. Der er rigtig mange ildsjæle og visionære folk med en masse gode idéer, der har brug for en sekretær, som vil og kan dedikere al sin tid til dem – og få virkeliggjort deres drømme og få dem hjulpet til at komme igennem deres studietid, siger Hans-Christian.

Tid til at lytte – og afprøve

– Noget af det, der er vigtigt for mig, når jeg går fra at være KFS’er til KFS-sekretær, er at komme til at lytte mere, end jeg taler, og høre på, hvad de har brug for. Det er jo primært KFS’ernes fællesskab. Det er vigtigt for mig at være den lille mand, der kommer for første gang. Og så kan jeg bruge det kendskab og det netværk, jeg har, til at komme hurtigt ind i opgaven med at virkeliggøre det, vi gerne vil se i Aarhus, siger HC om sit fremtidige arbejde. Netop arbejdet med at styrke netværket og coache KFS’erne er noget af det, Hans-Christian glæder sig mest til.

– Det kommer også til at være spændende at prøve at finde svaret på, hvordan vi får fællesskaberne til at køre og være i balance med sig selv – og hvordan vi får knækket koden med at få missionale grupper på studiestederne. Der er stadig ting, der skal afprøves, slutter Hans-Christian. Hans interesser er ’meget almindelige drengeting’ som sport, fodbold og pleje af de nære relationer med venner og familie. Hans-Christian begynder i stillingen i august. Daniel Hougaard, som han afløser, skal virke som præst i Odder Frimenighed.