Hvor sætter de kristne kryds?

Stem efter samvittigheden ved ethvert valg, råder Mogens Albrechtsen.
Stem efter samvittigheden ved ethvert valg, råder Mogens Albrechtsen.

Mogens Albrechtsen
Fagotvej 50
4700 Næstved

Kristendemokraterne fik ca. 29.000 stemmer ved folketingsvalget den 18. juni, og det var jo slet ikke nok til at få dem valgt ind i Folketinget, hvor man jo skal opnå min. 2 % af stemmerne for at komme ind i tinget. Og Kristendemokraterne fik kun ca. 0,9%.
Jamen, er der da kun 29.000 kristne mennesker i Danmark? Selvfølgelig ikke, men der er jo også andre partier, hvor vi kan sætte vores kryds. Men let er det ikke.
Der er fx politiske partier, hvor partispidserne bekender sig til homoseksualitet, og alligevel er der kristne, der stiller op for sådanne partier. Hvordan kan de det, vil nogen spørge. Jeg ved det ikke.
Når vi kristne er kommet til tro på Jesus, så bliver vi født på ny og kommer ind i et helt nyt liv. Vi kommer ind i hans menighed, hvor Kristus selv er hovedet og chefen. Han har førsteprioritet i alt, og ham forholder vi os til, når vi skal træffe vores valg.
Vi vælger, hvilken kirke, vi skal tilslutte os, men må altid huske på, at den kun er en jordisk institution, der mere eller mindre afspejler, hvad Guds Ord siger.
På samme måde sætter vi så vores kryds ved valgene. Vi må så prøve på at finde ud af, hvilket politisk parti, vi skal støtte. Landet skal jo regeres.
Men der en grænse for alt. Mærker vi i vor samvittighed, at den er overskredet, så må vi sige fra. Der vil altid være en anden mulighed.