Jeg falder for fyre som er langt ældre end mig

Hvis din far-figur af forskellige grunde har været utydelig og fraværende, så er det helt logisk, at du i dag stadig søger den maskuline bekræftelse, som du måske aldrig fik.
Hvis din far-figur af forskellige grunde har været utydelig og fraværende, så er det helt logisk, at du i dag stadig søger den maskuline bekræftelse, som du måske aldrig fik.

Hej Suh.
Jeg skriver til dig for at høre, om jeg har et reelt problem. Sagen er nemlig den, at jeg er 20 år og altid falder for fyre, som er langt ældre end mig.
Min sidste kæreste var 31 år, og inden ham havde jeg en kæreste, der var 35 år. Det skal siges, at jeg er ret moden af min alder (siger andre også), jeg orker slet ikke det liv og de interesser, som mange af mine jævnaldrende har.
De fleste i min omgangskreds er også en del ældre end jeg selv, og det er selvfølgelig også lidt derfor, at jeg primært møder ældre fyre. Men jeg er bekymret for, om jeg har et fader-issue og det egentlig er det, der spænder ben for mig. Min far forlod nemlig min mor og mig, da jeg var 6 år, og jeg har ingen kontakt med ham i dag, og min stedfar har jeg et noget anstrengt forhold til.
Jeg kan ikke finde ud af, om jeg skal følge mit hjerte og stole på, at kærligheden ingen alder har, eller om jeg skal begynde at date yngre fyre, selvom de faktisk ikke siger mig noget. Hjælp!
Den forvirrede

Kære Forvirrede
Det er nogle vigtige overvejelser, du gør dig, for det er jo din fremtid, det handler om, og måske dit kommende ægteskab.
Det kunne meget vel lyde som om, at du selv er inde på noget af det rigtige, når du overvejer, om der er nogle fader-komplekser på spil. Som barn har vi brug for det med- og modspil, som vores mor og far giver os. Vi har både brug for dem som omsorgspersoner, men også som rollemodeller på flere måder.
Vi har brug for at erfare på første hånd, hvordan man er som kvinde/mand, og hvordan man behandler det andet køn. På den måde har vi en ”skabelon”, når vi forlader hjemmet og går ud i verden og selv skal finde ud af at være en voksen kvinde eller voksen mand.
Men det er desuden rigtig vigtigt, at vi som børn også får mulighed for at blive bekræftet og spejlet i en voksen af både det samme køn, men også af det modsatte køn, for hver eneste af os indeholder både en feminin side og en maskulin side. Vores far er derfor ret vigtig, når det kommer til at forstå og udvikle den maskuline del af os. Selvfølgelig kan en mor også gøre det, men som far kan og er man noget særligt – ligesom man som mor naturligvis også kan og er noget særligt.
Hvis din far-figur af forskellige grunde har været utydelig og fraværende, så er det helt logisk, at du i dag stadig søger den maskuline bekræftelse, som du måske aldrig fik. Ydermere giver det også ganske god mening, at du også stadig søger den tryghed og måske maskuline erfaring, som de ældre fyre, du bliver forelskede i, netop kan give dig.
Du har helt ret i, at kærlighed som sådan ingen alder har, og det er i historien bestemt bevist før, at man kan leve lykkeligt sammen med en partner, der er langt ældre/yngre end en selv. Men det er dog bestemt ikke uden udfordringer, og du gør klogt i at overveje, om det på længere sigt bliver for omkostningsfyldt?
For selvom du er moden af din alder, er du dog på visse punkter et helt andet sted i livet end en mand, der er 15 år ældre end dig selv – både praktisk og følelsesmæssigt. Og en af jer vil uvægerligt blive nødt til at give afkald på ting, der ellers ville være naturlige for jer.
Prøv at bruge din tid som single nu til at tænke over de ting, som der alligevel er fordelagtige ved at date en jævnaldrende – og prøv måske at stille skarpt på, hvad det er for egenskaber hos dine ældre ex-kærester, som du blev tiltrukket af. Du kan jo så derefter prøve at gå meget målrettet efter lidt yngre fyre, som netop har de egenskaber eller personligheder, som dine ex-kærester har haft.
For det handler sandsynligvis ikke om deres kronologiske alder, men om deres modenhed og det, de er i stand til at give dig i forholdet.
Hilsen Suh} else {