Du har jo ikke noget tøj på…

 Henrik Engedal
Henrik Engedal

Jeg sad med en ven til min første klassiske orgelkoncert i Jesuskirken i Valby. Kirken er bygget af Carlsbergs brygger og grundlægger Carl Jacobsen.

Det er et mesterværk. En utrolig flot kirke med så mange smukke detaljer. Måske den flotteste kirke, jeg har set i Danmark. Men noget nagede mig…

Da jeg sad og kiggede mig rundt, fik jeg pludselig den triste tanke, som jeg har fået flere gange på det sidste: Mange af os kristne er fulde af iver, fokus og gå på mod – lige indtil vi bliver gift eller får det arbejde, som giver os økonomisk tryghed. Så ”falder vi til ro”, som man siger. Nu kan vi endelig slappe af.

Men det er ofte faktisk ikke det, der sker. Der sker ofte det, at vi, åndeligt forstået, langsomt er ved at klæde os selv af. Det sker, hvis vi vælger at bygge på det forkerte fundament. Måske prioriterer du ikke længere Gud som den første i dit liv? Måske siger du, at du er rig, har alt og ikke trænger til noget. Men du er faktisk næsten nøgen. Har du lagt mærke til det? Er du også røget i Satans ældste fælde: Det behagelige og passive liv?

Da jeg sad i denne smukke kirke bygget til Guds ære, så blev jeg mindet om, at bygningen ikke har noget at gøre med min egen åndelige tilstand. Ligesom min rigdom, familie eller status omkring mig heller ikke siger noget om min åndelige tilstand.

Gud advarede os: ”Du siger, at du er rig, har alt og ikke trænger til noget. Men du er ikke klar over, at du er ynkværdig, fattig, blind og nøgen. Derfor råder jeg dig til at købe det ædle guld hos mig, for så bliver du rig. Køb den hvide klædning hos mig, så du ikke skal gå nøgen og skamfuld omkring. Køb også salve til dine øjne, så du kan få øjnene op for sandheden.” (Åb. 3,17 – læs gerne det hele selv)

Har du mistet fokus? Betyder behagelighed mere for dig end Jesus’ missionsbefaling og Helligåndens vejledning? Hvem er vigtigst?