Genbruger mobil-opladere

Gottfred i færd med at klargøre en oplader til stjernerne.
Gottfred i færd med at klargøre en oplader til stjernerne.

De fleste af os har nogle opladere liggende til fx Nokia mobiltelefoner, som vi ikke bruger mere.

Men de kan sagtens genbruges til noget nyttigt, fortæller Gottfred Schmolke. Han er nu pensionist og hjælper til i BDM-genbrug.
Her handler man også med de kendte christiansfelder adventsstjerner – især nogle små stjerner med lys i. Hertil skal man bruge en oplader, der som ny koster 130 kr.
Men Gottfred indsamler brugte mobiltelefon-opladere og forsyner dem med nye stik, så de kan bruges til de små stjerner. Opladerne kan derefter købes i BDMs genbrugsbutikker eller i Café Morgenstjernen i Udfordringens hus i Christiansfeld. De koster 65 kr. inkl. moms, og overskuddet går til BDMs missionsarbejde i Afrika.
– Det er bl.a. til det arbejde, som tidligere lærer Knud Elmo Knudsen udfører. BDM driver bl.a. en håndværkerskole, og Knud hjælper til med mange andre ting, fortæller Gottfred, hvis store ønske er at besøge den fuldskæggede missionær under Afrikas himmel.
Hvis læserne har nogle gamle opladere liggende, kan de afleveres i genbrugsbutikkerne eller hos Udfordringen, som så vil lade Gottfred klargøre dem til et nyttigt formål.
Selv er Gottfred indfødt christiansfelder og drev Brødrehusets bageri, indtil han var 50. Herefter arbejdede han på Aller Mølle og kørte bus indtil pensionsalderen. Han boede også på Langeland en periode, men er for nogle år siden vendt tilbage til fødebyen.
For et par år siden fandt han sin nuværende kone, Lisbeth, som er nordjyde, som nu også er aktiv i genbrugsarbejdet. Hun kendte Udfordringen, og sådan blev kredsen sluttet.
– Vi kan bruge alle slags opladere. Men de må max yde 6 watt. De kan så trække fra 1-3 stjerner, afhængig af, hvor mange ampere, de yder, fortæller Gottfred.