250 på Vinterlejr i Grindsted

I år havde lejrudvalget udvidet programmet til tidlig søndag aften.
I år havde lejrudvalget udvidet programmet til tidlig søndag aften.

Programmet på Vinterlejr bød på seminarer, møder og aftenkoncerter fra fredag til sent søndag.

Temaet for Vinterlejren 19.-21. februar var ”Ready to fight”, og unge fra hele landet tog imod indbydelsen til at være med på lejren, der foregik på Vestre Skole i Grindsted.

Lejrudvalget havde inviteret Kristendemokraternes landsformand Stig Grenov, som holdt et seminar og medvirkede på et aftenmøde.
– Han gør et meget levende indtryk med sin autentiske og ærlige tilgang til politik og værdidebat. Især på de områder som der måske ikke er stemmer i, men hvor hans mod, tro og overbevisning viser en mand, der tør noget. De unge bad for ham, og Torsten Munk fra Københavns Kristne Kulturcenter fik et profetisk ord til ham, siger lejrchef Gert Bjørsted.

Johanna Hågensen deltog på Vinterlejr for anden gang.
Johanna Hågensen deltog på Vinterlejr for anden gang.
Flere seminarer

I år tog lejrudvalget hele søndagen i brug med program til tidligt søndag aften.
– Det gav os mulighed for at udvide med seminarer også søndag eftermiddag, hvor vi ellers plejer at sende folk hjem. I tillæg kunne vi også nå et tidligt aftenmøde, inden busserne trillede mod Sjælland og Nordjylland.
Søndag aften var unge fra Skywalk i Randers på.
– Det gav en fest, som blev prikken over i´et. Den aften var vi flere til mødet end ved alle andre aftenmøder på Vinterlejr, siger Gert Bjørsted.
– Mange var kommet for at hente deltagerne, men havde tydeligvis en plan om at deltage i aftenmødet. Det er dejligt, at alle generationer har taget de danske Skywalk-lovsange til sig.
– Bergur Skovgaard fra Citykirken i Aarhus fik tro for at bede for syge, og det gjorde aftenen endnu stærkere. I november var 500 samlet til det samme program i Grindsted, så vi var spændt på, om det var en gentagelse værd. Men rigtig mange ville igen ind og synge med, siger Bjørsted.

For Daniel Overbeck var under-visningens fokus et højdepunkt.
For Daniel Overbeck var under-visningens fokus et højdepunkt.
Det gælder evigheden

17-årige Johanna Hågensen fra Horsens Pinsekirke deltog på Vinterlejr for anden gang.
– Der var mere power på i år, siger Johanna.
– Undervisningen gav mere træning og noget med hjem. Noget af det første var lignelsen med de ti brudepiger. Dem, der ikke havde olie på lampen blev opfordret til at købe olie, tage imod evangeliet. Det gælder evigheden, siger Johanna.
Hun nævner også et seminar, der handler om at forsvare troen.
– Der fik jeg nogle argumenter, som jeg kunne tage med hjem og bruge.
Hun var også glad for, at der var mere program på i løbet af søndagen.
– Det var vildt dejligt at have søndagen med, siger Johanna.
Et af højdepunkterne for Daniel Overbeck fra Osted var undervisningen på lejren.
– Der var fokus på at tage afstand fra synd. Det var det bedste ved undervisningen, for det oplever jeg ikke så ofte, at der er fokus på, siger 19-årige Daniel.
Gert Bjørsted havde forud for lejren et håb om, at der kunne skabes en glød for at etablere en tilsvarende lejr på Grønland med deltagere fra Danmark.
– Det er et godt tiltag, som jeg støtter op om, siger Daniel, der tidligere har deltaget på en evangeliserende rejse til Polen. Han er også klar til en lejr på Grønland, hvis de praktiske ting falder på plads.