500 amerikanske kirkeledere mødes med Donald Trump

Nogle evangelikale har tillid til Trump. Andre håber at få det.

Ikke mindre end 500 ledende evangelikale og politisk konservative vil diskutere etik og politik med præsidentkandidat Donald Trump på et lukket møde i New York City d. 21. juni.

Blandt politikerne er den tidligere præsidentkandidat Dr. Ben Carson og familierets-forkæmper Tony Perkins.
– Vi ønsker en samtale, som kan hjælpe os til en bedre forståelse af, hvad Donald Trump har at tilbyde USA, siger Tony Perkins, der er leder af Family Research Council til Fox News.

Grund til tillid?

Tony Perkins støttede Ben Carson som præsidentkandidat. Siden Carson trak sig fra valgkampen, har han udtalt støtte til Trump. Men Perkins har sine tvivl.
– Jeg vil gerne aktivt støtte en kandidat, som kan hjælpe med at vende landets situation. Når det gælder Trump, er jeg ikke sikker endnu. Men jeg håber, det kommer, udtalte Perkins til Fox News.
Blandt de 500 er Southern Baptist-leder Ronnie Floyd, grundlægger af Focus on the Family, James Dobson, og megakirke-præsterne Jack Graham og Ed Young.

De vigtigste spørgsmål

Forhåbentlig kan mødet hjælpe de konservative ledere til at beslutte sig, siger Perkins.
Ronnie Floyd forventer en åben dialog om vigtige spørgsmål.
– Det handler om de næste fire højesteretsdommere. Om menneskers værdi fra undfangelse til grav og om religionsfrihed. Jeg kan ikke sidde passivt derhjemme. Jeg tror, at jeg har ansvar både overfor Gud og mine amerikanske medborgere, understreger Ronnie Floyd.

Hilsen til kristne latinoer

Sidste fredag sendte Trump en kort video-hilsen til en konference for kristne latinoer i Californien. Han lover flere jobs til minoritetsgruppen, stop for narkohandel og at begrænse landets underskud.
– Vi vil sørge godt for jer. Vi vil samarbejde med jer, og I vil blive meget tilfredse. I vil synes godt om Præsident Trump, sluttede Donald Trump sin hilsen.
Nu har Trump ifølge ChristianToday forberedt sig på mødet i juni ved at ansætte Frank Amedia fra Touch Heaven Ministries i Ohio som sin særlige kirkelige rådgiver.