’Du må ikke slå høns ihjel!’

- Haner, høns og kyllinger er intelligente, sociale, følende og sansende dyr! Ligesom os!, sagde en talskvinde fra Direct Action Everywhere, Denmark til de fremmødte. Skærmprint fra TV2/Lorry.
– Haner, høns og kyllinger er intelligente, sociale, følende og sansende dyr! Ligesom os!, sagde en talskvinde fra Direct Action Everywhere, Denmark til de fremmødte. Skærmprint fra TV2/Lorry.

Dyreaktivister kaldte det hykleri, da en københavnsk kirke ville slagte en hane.

Hele otte kampklædte betjente mødte op for at hindre uro på grund af en hane, da Ansgarkirken i Københavns Nordvestkvarter holdt gadefest d. 12. juni.

Under sommerfesten kunne børnene klappe et æsel og en kamel. Der var også flere koncerter og diverse madboder. Ansgarkirken ville slå et slag for sundheden, fælleskabet, det gode måltid og for et større kendskab til den mad, vi spiser.

– Her i Ansgarkirken vil vi gerne gøre vores til, at folk mødes – gerne over et sundt måltid og lidt eftertænksomhed, sagde sognepræst Vivi Andersen.

Det blev dog for megen eftertænksomhed for dyreaktivisterne fra Direct Action Everywhere. De kom med et bur for at redde hanen og give den et godt liv på en sikker adresse hos veganere.

Men lovens håndhævere mødte talstærkt op, og hanen måtte lade livet. Det blev nævnt i TV2 Lorry og en del indlæg på Facebook.
– Hvor hyklerisk, at Ansgar-kirken, som skulle forestille at være et symbol på næstekærlighed, vælger at begå mord! Kirken lyver i forsøget på at promovere sig selv og bryder ét af De 10 Bud: ’Du skal ikke slå ihjel’. Hyklere!!! lyder en kommentar.
Flere svar antyder, at der er grundlæggende forskelle på dyr og mennesker. Men det er ikke lige indlysende for alle.