Manden bag Aarhus Kristne TV er død

s2_bøjeCivilingeniør, tidligere lektor ved Aarhus Katedralskole og stifteren af Aarhus Kristne TV, Poul Sigetty Bøje, sov stille ind i sit hjem i Risskov tidligt fredag morgen d.1. juli 2016 efter lang tids sygdom.

Poul blev født i Aarhus d.15.03.1929 og var den første i sin familie, der fik en studentereksamen. Han flyttede til København og læste på Polyteknisk Læreanstalt, hvor han senere blev Civilingeniør.
Under studiet mødte han sit livs kærlighed, Anne Geske Ussing, som læste til lærerinde. De blev gift i 1953. Sammen fik de tre børn.

 

Fra Kastrup Lufthavn til Aarhus Katedralskole

Som civilingeniør hos Monberg og Thorsen var Poul blandt andet med til at bygge Kastrup lufthavn. Siden flyttede han tilbage til sin hjemby, da han fik stilling hos Christiani og Nielsen, der skulle bygge for Aarhus oliefabrik.
Efter et par år indså han, at hans lange arbejdsdage afholdt ham fra at være nok sammen med sine børn, så han besluttede at tage pædagogikum og fik ansættelse ved Aarhus Katedralskole. Her underviste han i matematik og gymnastik i 35 år indtil sin pension.

 

Evangelist for unge

Som blot 19-årig ledte Poul efter meningen med livet, og ved et møde på Rådhuspladsen i Aarhus, blev hans tro vakt til live. Allerede først i 60’erne begyndte Poul sammen med sin hustru at arrangere studieture til både Norge og Østrig, hvor gymnasieelever lærte at stå på slalomski og havde åndelige diskussioner om aftenen. Han arrangerede også studiekredse i sit hjem. Alle Bøjes elever kan nikke genkendende til hans veloplagte kampråb:
”I er gode, I bliver bedre, I bliver de bedste” og eleverne elskede ham for det.
Sideløbende med sit arbejde tegnede og byggede han 4 huse til sin voksende familie. Det sidste, fra 1969, blev drømmehuset på L.P.Bechsvej 35 direkte ned til vandet ved Aarhus bugten. Herfra kunne alle tre børn dyrke familiens nyfundne interesse for jollesejlads.

 

Åndelig fornyelse

I 1975 læste Poul Jesu ord til disciplene, om at de skulle vente i Jerusalem til Ånden kom over dem, og at de skulle døbes med Helligånd og ild. Den lokale præst opfordrede Poul til selv at bede Gud om at vise ham, hvad det drejede sig om, når han gik tur med sin hund langs stranden i Risskov.
Da Poul en måneds tid derefter blev døbt med Helligånden og begyndte at tale i nye tunger, tog hans liv en markant drejning.


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Bofællesskab for udsatte

Nu vidste Poul, at meningen med hans liv var at lære Gud at kende og gøre ham kendt. Kort efter oplevede hustruen Anne også Guds berøring og ægteparret indviede deres hjem til SOLI DEO GLORIA (Gud alene æren) og i de næste 5 år dannede det rammen om et bofællesskab for unge mennesker i nød.
Poul og Anne holdt møder hver fredag aften, hvor åndeligt søgende kunne komme og få en prædiken og en oplevelse af Helligånden. Sideløbende med dette var Poul aktiv i Full Gospel Businessmen Fellowship International, hvor han i en årrække var områdeleder og arrangør af møder for forretningsfolk.

 


Artiklen fortsætter efter annoncen:Aarhus Kristne TV

I 1983 tog Poul og Anne til USA, hvor Poul fik inspiration og kald til at oprette en kristen TV-station i Aarhus. Aarhus Kristne TV blev en realitet i efteråret 1984 med Poul Bøje som formand og direktør. I begyndelsen blev alle udsendelser optaget i stuen i deres hjem, hvor ægteparret interviewede mennesker til programmet ”Det vigtigste i Livet”. Undervejs havde de blandt andre Svend Auken, Uffe Ellemann og Bertel Haarder i den varme stol, i programmet ”Mennesket bag Politikeren”.
Poul nåede at lave over 500 udsendelser for Aarhus Kristne TV, som senere blev overtaget af Pinsekirken i Aarhus, hvor Poul og Anne blev en trofast del af menigheden.
Poul blev til det sidste passet af sin hustru gennem 63 år.
Mindehøjtideligheden foregik fra Citykirken i Århus d.6. juli, hvorefter Poul Bøje blev begravet på Risskov kirkegård.
Bodil