Gurli Vibe er gået bort

s2_Vibe Jensen, Gurli-2002Pastor Gurli Vibe Jensen sov ind i sit hjem i Jyderup forrige fredag, 91 år gammel.

Hun vil blive husket som en af de mest bemærkelsesværdige skikkelser i krydset mellem kirkeliv og missionshistorie – og som en uovertruffen sjælesørger, skriver Mission Afrika.

 

Præst i Helligåndskirken

Gurli Vibe Jensen var præst ved Helligåndskirken i København gennem 30 år fra 1965-1995. Det siges, at man skulle komme en time før start for at få plads, når hun havde tjenesten. Hun havde nemlig en sådan tiltrækningskraft på mennesker, at kirken blev fyldt søndag efter søndag, både af kirkelige og mindre kirkelige.

 

Missionær i Nigeria

Gurli Vibe Jensen var også højt elsket som missionær i Numan i 1950’erne.
Ved hendes fødselsdag sidste år, skrev 38 piger fra pigeskolen i Numan til hende:
”Du ikke bare underviste, du modellerede din undervisning og lærte os at være de bedste, vi kunne være. Du var hengiven i alle dine pligter, selv udover det dine missionæransvar krævede af dig.”
Gurli Vibe Jensen var en kvinde med empati. Og hun var en forkæmper for tillid, fællesskab og nærvær. Hun efterlader sig ingen nær familie, men utallige venner og et stort hul i dansk kirkeliv, skriver MissionAfrika.

 

Aktiv til det sidste

Gurli Vibe Jensen blev uddannet lærer fra Ribe Statsseminarium i 1948. I 1950 rejste hun til Nigeria for Dansk Forenet Sudanmission (nu Mission Afrika). Her var hun leder for en pigekostskole, hvilket inspirerede hende til at skrive de tre spændende bøger om pigen Bokti.
Hun var i Nigeria indtil 1960 – altså i ti år.
I 1962 fik hun en MA i teologi og psykologi ved University of Minnesota og blev i 1965 præst ved Helligåndskirken. Her var hun ansat indtil 1995, men hun var alligevel aktiv indtil for nylig. Hvis helbredet havde tilladt det, ville hun have forestået en dåb inden for de seneste uger.
Gurli Vibe Jensen var vicepræsident for De Forenede Bibelselskaber i Europa fra 1976 til 1987 og medlem af Bibelselskabets bestyrelse fra 1981 til 1989.
Hun har bl.a. skrevet bøgernee ´Afrika Spørger´ (1953), `Bokti – det er mig` (1959), `Kan man synge i sne` (1980) og `Hvilken farve har Guds øjne`(1989).
Bodil


Artiklen fortsætter efter annoncen: