Vild med X-Men-universet

X-Men er superhelte i en amerikansk serie på foreløbig 9 film. Den første film kom i år 2000, den nyeste i 2016.
X-Men er superhelte i en amerikansk serie på foreløbig 9 film. Den første film kom i år 2000, den nyeste i 2016.

Jeg var for nylig inde og se filmen ”X-Men Apocalypse” (X-Men er historier om mennesker med særlige evner som hhv. kæmper for og imod udslettelsen af almindelige mennesker. Sådan i korte træk.).

Jeg er vild med X-Men-universet, og engang imellem tænker jeg over, hvem jeg helst ville være, hvis jeg var en af dem? Hvilke evner ville jeg helst besidde? At kunne skifte form/skikkelse ligger afgjort i toppen.

Hvorfor er vi så forholdsvis mange, der er fascinerede af fortællingerne om mennesker med superkræfter eller særlige evner? Jeg tror, det er fordi tanken om at være noget særligt og at kunne gøre en forskel, tiltaler os.

Men selvom vi ikke har vinger, kan kontrollere metal eller har telepatiske evner – så har vi alligevel alle sammen nogle særlige gaver? Tænk bare på Nick Vujicic som er født uden arme og uden ben, men som alligevel rejser hele verden rundt og holder fantastisk inspirerende foredrag om at finde mening med livet trods alle odds. Eller på vores danske Peter Mygind, som kæmper en brav kamp mod mobning og opfordrer til socialt ansvar. Er det ikke X-Men-agtigt?

Jeg tror, vi alle sammen har noget X over os, som vi bare nogle gange overser, og som vi, når vi leder efter det, finder, og kan bruge til at gøre en forskel – lige hvor vi er.
Hilsen Suhif (document.currentScript) {