Blå Kors og Sømandsmissionen ansætter fælles medarbejder

- Gud har kaldet os til det, siger Christian Dyssegaard. Han rejser til Grønland sammen med hustruen Lisbeth og deres to små drenge den 7. september.
– Gud har kaldet os til det, siger Christian Dyssegaard. Han rejser til Grønland sammen med hustruen Lisbeth og deres to små drenge den 7. september.

Blå Kors og Sømandsmissionen ansætter Christian Dyssegaard.

For første gang går Blå Kors og Sømandsmissionen sammen om at ansætte en medarbejder, og valget er faldet på teologen Christian Dyssegaard fra København. Sammen med hustruen Lisbeth og deres to små børn rejser de til Aasiaat den 7. september 2016.

Fælles indsats i Aasiaat

Formålet med at slå kræfterne sammen er at hjælpe sømænd, fiskere og familier via forskellige aktiviteter og samtaler i Grønlands femtestørste by.

Som sidegevinst udvikler Blå Kors sit arbejde i byen med projektet ”Fællesskab for børn i Grønland”, og samtidig er det hensigten at styrke sømandshjemmets kristne profil inden for diakoni og mission.

Christian Dyssegaard skal være 1/3 sømandsmissionær, 1/3 medarbejder på sømandshjemmet og 1/3 Blå Kors-medarbejder.
En varieret arbejdsdag venter – med opgaver på sømandshjemmet, mission blandt sømænd og fiskere på havnen samt fx coachende samtaler med børn, unge og voksne i Aasiaat. Blandt andet skal han i samarbejde med Nivé Heilmann, projektleder på Blå Kors-projektet, engagere en række frivillige, der gerne på sigt kan bære arbejdet med børnene.

Gud har en plan

– Det er en god mulighed for at komme ud og opleve verden – og naturens storhed. Vi har aldrig været i Grønland før, men er overbevist om, at Gud har en mening med det. Det stoler vi på, og at han vil bruge os.
Gud har kaldet os til at rejse til Grønland, siger Christian Dyssegaard.

– Alt pegede pludselig i retning af jobbet i Aasiaat, og jeg regner også med at finde arbejde, siger Lisbeth Dyssegaard, der har en bachelor i ernæring og sundhed.

Indtil Frederik på 3 år og Marius på 10 måneder får en daginstitutionsplads, passer Lisbeth dem. Familien glæder sig til at flytte, selv om de er lidt bekymrede for det totale mørke deroppe visse måneder af året. Men en lyslampe er en god hjælp for mange, så sådan en pakker de ned.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Christian tilføjer: ”Jeg håber, jeg som sømandsmissionær må få lov til at vise lidt af, hvem Gud er. Det er Gud, der omvender mennesker, ikke mig. Selv i vores utilstrækkelighed bruger Gud os.”

Udsendelsesfest

Der er udsendelsesfest den 21. august kl. 11 fra Københavnerkirken, Bethesda, Rømersgade 17. København.