Clintons katolske makker støtter partiets abortpolitik

Senator Tim Kaine er Hillary Clintons vicepræsidentkandidat. Den tidligere missionær har foretaget en kovending i sin holdning til abort i forbindelse med sin seneste politiske karriere.
Senator Tim Kaine er Hillary Clintons vicepræsidentkandidat. Den tidligere missionær har foretaget en kovending i sin holdning til abort i forbindelse med sin seneste politiske karriere.

Vicepræsidentkandidat Tim Kaine har trukket i land på tidligere udtalelser om abort.

Hillary Clintons makker, senator Tim Kaine (58), var missionær i Honduras i 1980’erne. Hans politiske karriere har dog fået ham til at moderere sine holdninger til flere etiske spørgsmål.

Tim Kaine har været advokat og professor. Han var guvernør i Virginia 2006-2010, formand for Demokraterne 2009-2011 og har været senator siden 2013.

Missionær i Honduras

I 1980’erne tog Kaine en pause fra jurastudierne på Harvard University for at blive missionær i Honduras. Her underviste han på en teknisk skole, som drives af jesuitiske missionærer. Samtidig lærte han sig flydende spansk og holdt som nyvalgt senator den første tale på spansk i Senatet.

– Min tro er udgangspunktet for alt, hvad jeg gør. Det handler om at tage sig af andre ligesom den gode samaritaner, siger Kaine.
Det ventes, at Kaines fortid som missionær vil appellere til kristne vælgere. Samtidig forventes hans spanskevner at appellere til USAs latinoer. Han har dog selv udtalt, at Clinton valgte ham for at sikre sig staten Virginia.

Pæn dreng i grim valgkamp

Washington Post har beskrevet Kaine som en ”pæn dreng” i en beskidt valgkamp. Og dermed er han præcis det, Hillary Clinton har brug for.
Samtidig spørger flere, om Kaine vil magte den traditionelle makker-rolle som præsidentkandidatens bidske vagthund.

Radikalt ændret abortsyn

Tim Kaine var en af de første til at støtte Barack Obamas præsidentkampagne i 2007. I denne valgkampagne har han været en af de første til at støtte Hillary Clinton, nemlig fra maj 2014.

Katolikken Kaine har tidligere omtalt sig selv som ”moderat” i forhold til ”Hyde Amendment”, som forbyder brug af skatteydernes penge til aborter. Men nu har han foretaget en kovending, så han går helt ind for gratis aborter. Det er bemærkelsesværdigt, fordi Kaine i 2005, som kandidat til guvernørposten i Virigina, åbent erklærede sig som modstander af fri abort.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg støtter begrænsninger for abort – ingen offentlig støtte og forældregodkendelse – og jeg arbejder for at få gennemført en delstatslov, som forbyder sen-aborter, sagde han dengang.

Nu har Demokraterne godkendt partiets hidtil mest ekstreme abortlov, som skal afskaffe Hyde Amendment. Samtidig har Hillary Clinton erklæret, at kvinder skal have adgang til abort næsten helt til terminsdagen, skriver Christian Post.

Og Clintons makker retter ind. For nylig støttede han lovforslaget om ”Womens Health Protection Act” (S.217), som abortmodstanderne beskriver som ”abort uden begrænsninger indtil fødslen”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I splid med sig selv?

Washington Post citerer Kaine for følgende udtalelse:
– Jeg er en slags traditionel katolik: Personligt er jeg imod abort og personligt er jeg imod dødsstraf, sagde Kaine under et ”Meet the Press-interview” i juli. Derpå tilføjede han: ”Jeg er helt overbevist om – ikke kun når det gælder politik, men også når det gælder moral – at reproduktion og intimitet og seksuelle forhold og prævention hører til i den personlige sfære.

Det er moralske valg, som den enkelte selv må tage. Og det sidste vi har brug for, er, at regeringen blander sig i disse personlige valg.”
Tim Kaine er gift med Anne Holton, som er datter af den tidligere guvernør i Virginia. Han er også musikalsk, elsker jazz og synger og spiller mundharmonika, skriver Washington Post.

Demonstrationer under det demokratiske konvent

En lækage af emails vakte stor vrede under det demokratiske konvent forrige weekend. De lækkede mails har nemlig afsløret, at partiet har undergravet Bernie Sanders’ præsidentkampagne til fordel for Hillary Clintons.

Mange demokrater demonstrerede mod Clinton med slogans som ”Never Hillary” (aldrig Hillary). Og mange Sanders-tilhængere forlod salen i protest, da Hillary Clinton blev nomineret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bernie Sanders’ opfordring til at stemme for Clinton blev også mødt med buh-råb. Han fik dog mulighed for at pointere, at en stemme på Clinton-Kaine er den eneste mulighed for at undgå, at Donald Trump bliver USAs næste præsident.