Norske kristne cykler 3189 km for at skaffe arbejde til fattige

Fra 25. juli til 21. august cykler Bo Christoffer Brekke, Andrew Hannevik og Jan Størksen 3189 km til fordel for Trade for hope. Foto: Lars Kristian Singelstad/ Frelsesarmeen.
Fra 25. juli til 21. august cykler Bo Christoffer Brekke, Andrew Hannevik og Jan Størksen 3189 km til fordel for Trade for hope. Foto: Lars Kristian Singelstad/ Frelsesarmeen.

Tre cyklister fra Frelsens Hær ta’r turen fra Nordkapp til Lindes-nes for at skabe flere arbejdspladser i Bangladesh, Pakistan, Kenya og Moldova.

Cykelturen startede 25. juli og varer til 21. august. Formålet er at indsamle penge til projektet Trade for hope, som Others Global, Frelsesarmeens fairtrade-afdeling, driver med støtte fra Kitch’n Foundation.
– Vi tror på den ekstra mil, at der er noget, som er værd at træde ekstra for, siger Jan Størksen, daglig leder for Others Global i en pressemelding. Han cykler turen sammen med Bo Christoffer Brekke, daglig leder for Others Norge og Andrew Hannevik, informationschef i Frelsesarmeen.

Hovedmålet for ’Others’ er at skabe arbejde til folk, der er udsatte på grund af fattigdom, sociale forhold, trafficking eller prostitution.
Cyklisterne håber, at de undervejs på ruten kan skabe større engagement og støtte for Others. Trade for hope-projektet inviterer også andre til at cykle med, eller dele en god historie til motivation for andre. Størksen har selv besøgt en kvinde, som fik hjælp til at komme ud af prostitution gennem Others. Først tjente hun lidt ved at lave julekort. Senere sparede hun op til at starte som gadesyerske.

– ”Jeg føler mig fri nu”, sagde kvinden. Hun bad sin datter tage en festkjole på og pigen sang og dansede, så jeg faktisk følte, at himlen var på jorden, fortæller Størksen. Han opmuntrer folk til at følge med på ’Trade for Hope’-etapperne i løbet af sommeren, skriver KPK.