Advokaten blev hjulpet gennem kristnes forbøn

Advokaten Leif kom til forbøn i Healing Rooms hver dag i et år og fik det godt igen. Nu er han selv en af de entusiastiske  frivillige forbedere – både i Taastrup og i Valby.
Advokaten Leif kom til forbøn i Healing Rooms hver dag i et år og fik det godt igen. Nu er han selv en af de entusiastiske frivillige forbedere – både i Taastrup og i Valby.

Måneders smertehelvede forsvandt, og alvorlig sygdom blev sat i bero efter forbøn. Taknemlig hjælper Leif nu andre.

Kræften er i bero på femte år, sukkersygen væsentligt forbedret, og en voldsom opblussen af epilepsi-anfald er slukket. Efter år med forbøn, der gavnede, begyndte den taknemlige advokat Leif selv at bede for andre.

I mange år havde Leif Brammer nærmest kun tid til sit arbejde som koncern-advokat. Den stod på masser af kaffe og lange arbejdsdage – ofte 15-18 timer i døgnet.
– Jeg lagde ikke engang mærke til, at mit helbred blev værre og værre. Og forskellige symptomer på sygdomme begyndte at poppe op. Jeg fik ”bare” noget mere medicin og fortsatte. Pludselig hoppede kæden af. Min krop sagde stop.
– Stress forværredes sammen med diabetes og min epilepsi. Jeg blev sygemeldt og var væk fra arbejdet i otte måneder. Jeg fik hyppigere og hyppigere anfald og blev fyldt med mere og mere medicin, fortæller han.

Så var der en, der fik ham med til et møde med forbøns-prædikanten Orla Lindskov, der talte om Biblen og bad for syge med jævne mellemrum i København.
– De første par gange sad jeg bare og lyttede. Men snart gik jeg fast til forbøn hos ham ca. en gang om måneden. Det gjorde jeg i tre-fire år, fortæller Leif.
I 2007 gik han på grund af skrantende helbred på deltid som advokat, og i 2011 holdt han helt op med at arbejde. Samme år fik han konstateret leukæmi. Udover lægebehandling valgte han at gå mere intensivt til forbøn og søge efter den dybere mening med livet.
– Blodsygdommen blev heldigvis efter en kortvarig behandling med kemoterapi og masser af forbøn sat i bero. Jeg har ikke haft problemer med den siden. Jeg har stadig et lavt antal hvide blodlegemer, men immunforsvaret fungerer. Og lægerne passer på mig med kontrol hvert halve år – og blodprøvekontrol hvert kvartal, forklarer han.

Bøn hjalp

Det var sikkert på grund af for lavt blodsukker, at han I foråret 2013 faldt og slog sig så voldsomt, at overkæben gik helt fra og kun hang fast i tandkødet. Hans ansigt måtte sættes sammen med fem titanium plader og skruer, forklarer han. I efteråret var den gal igen. Under et epileptisk anfald fik han et slag på iskiasnerven og tre brud på bækkenpartiet. Smerterne var ulidelige:
– Jeg fik 28 tabletter om dagen mod smerterne, men de hjalp ikke. På trods af morfin var smerterne meget voldsomme. Det stod på i flere måneder.
– Så anbefalede min ex-kone, at jeg tog til Healing Rooms i Taastrup. Det gjorde jeg – også fordi jeg her kunne komme til forbøn hver mandag – én gang om måneden var ikke længere nok. Jeg begyndte også at deltage i gudstjenester i City Kirken.
– I januar 2014 gik jeg efter en gudstjeneste til forbøn. En kvinde holdt på mit ene ben og sagde ”Det gør virkeligt ondt det der”, og så blev der bedt for mig. 12 timer senere var smerterne helt forsvundet!
Man kan se på Leifs ansigtsudtryk, hvor stort det var. Han har ikke glemt, hvor ondt det gjorde dengang.

Næste dag havde han det så godt, at han kun tog nogle panodiler for en sikkerheds skyld. Det gjorde han også de næste par dage.
– Det her kan kun komme ovenfra, følte jeg. Lægen vil slet ikke kunne forholde sig til det her, erkendte jeg.
– Så da jeg ringede til min læge sagde jeg bare, at nu holdt jeg op med alle pillerne. I flere måneder havde jeg været oppe på 700 gram morfin plus en masse andre piller, 25 i alt. Lægen sagde: ”Man kan ikke bare sådan holde op fra den ene dag til den anden”. Men det gjorde jeg. Uden problemer, fortæller Leif.
I et helt år kom han trofast hver mandag til forbøn i Healing Rooms på Ahornvej. Og han er dybt taknemlig for, hvor godt det har gjort ham.
– Jeg har stadig mine diagnoser, men er på meget lav medicinering, og jeg har det godt igen, siger han.
Gennem forbønnen for sine sygdomme var han blevet berørt af Helligånden.
– Der var begyndt at ske en forandring af mig indefra pga berøringen af mit hjerte. Det var en healing i ånd, sjæl og legeme – ikke kun i legemet, forklarer han.

I efteråret 2014 blev han derfor spurgt, om han ville være med i Healing Rooms forbederteam. Han sagde ja og var på kursus.
– Forbederne modtager ord til dem, der skal bedes for. Gud ved, hvad vi har brug for og giver til den, der giver. Da jeg selv skulle bede for andre, kom der også noget, jeg kunne sige til dem.
– I starten føltes det lidt uvirkeligt. Jeg tænkte, ”jeg har jo ikke noget at komme med”. Men snart indså jeg, at det ikke er mig selv, der skal komme med noget. Det, jeg giver videre, kommer fra Gud – fra Jesus ved Helligånden.
– Man kan i sandhed sige, at Ånden kommer over én. Jeg er taknemmelig for det, hver gang det sker. Jeg har bedt hver mandag lige siden. Jeg bliver stadig lige forbløffet hver gang… over den kraftige berøring og tilstedeværelse af Helligånden.
– Jeg bliver nærmest lidt ”høj” af at bede for andre. I dag får jeg ikke selv så meget forbøn mere. Det får jeg mest, når de andre forbedere modtager ord til mig og spørger, om jeg har brug for forbøn. Og de ved det jo, fordi Jesus har fortalt dem det, uddyber han.

En proces

Han er fuldstændig overbevist om, at den forbøn, han har modtaget, har gavnet. Både hans helbred og hans hjerte.
– Det er en proces, jeg har været i. Når jeg i de første år havde været til forbøn, kunne jeg nogle gange mærke varme, andre gange fik jeg tårer i øjnene eller græd. Til tider kunne jeg ikke umiddelbart mærke noget, men så fornemmede jeg alligevel, at der også skete noget de dage.
– Som regel sker der noget, og man får langsomt en anden opfattelse af, hvad det er, der sker. Det sker indvendigt. For man forandrer sig indvendigt, når man får Guds kærlighed ind i hjertet.
– Den kærlighed, man har til sin partner eller børn, er anderledes. Jeg har lært om den større kærlighed, som en del ikke aner, hvad er. Den kærlighed som kommer ned i hjertet med Helligåndens kraft.
– Hvis man tog et foto af mit indre før og efter, jeg begyndte at modtage forbøn, ville de se helt forskellige ud. Jeg synes for eksempel, jeg er blevet mere tålmodig…et andet menneske, siger han.
Tidligere kunne han ikke rigtig mærke, når han blev stresset og fik hjertebanken.
– Nu kan jeg mærke mig selv. Stress er virkeligt dårligt for kroppen. Nu sker det heldigvis højst to-tre gange om året, at jeg mærker det kraftigere. Og jeg har lært at klare det med bøn, tilføjer Leif.
En overgang gik han igennem en fase, hvor han så sit tidligere arbejde som advokat efter med en lup. I den periode syntes han, at det arbejde ofte gik lidt for meget ud på at manipulere og vinde fordele.
I dag går hans liv ud på at søge kærlighed og sandhed.


Artiklen fortsætter efter annoncen: