Joanita synger sammen med Grand Prix-vinder

s23_Joanita_lysereHusker du lille spinkle Joanita, som fik publikum op at stå til audition i ”Danmark har Talent” i 2009? Hun har netop vundet en musikpris i Stockholm og optræder den 5. november til en gospelkoncert sammen med Grand Prix-vinder Emilie de Forest.

Joanita var med i ”Danmark har talent” i 2009, hvor hun til audition brillerede med Whitney Houstons sang ”Nothing”, fik stående bifald fra publikum og imponerede dommerpanelet.

Hun gik videre til liveshowene og selv om hun ikke vandt, fortsatte hun med at synge.
Samme år medvirkede hun med sit afrikanske kor i en ”Klima gudstjeneste” i Københavns Domkirke, hvor hun sang for over 2000 mennesker – bl.a. ærkebiskop Desmond Tutu, Dronning Margrethe og Prins Henrik.
Joanita har tidligere optrådt sammen med Grand Prix-vinder Emmelie De Forest, den afdøde gospelstjerne Etta Cameron og har varmet op til Don Moen og Alvin Slaughter.

I 2013 vandt Joanita Zachariassen den folkekirkelige organisation Tværkulturelt Centers integrationspris på grund af sit arbejde med gospelkoret i immigrantmenigheden Church on the Rocks i København.
I de sidste tre år har Joanita været lovsangsleder i Kirken i Kulturcentret sideløbende med, at hun har skrevet sange til sit kommende soloalbum. Hun har optrådt ved solokoncerter, og har stået for gospelworkshops for kommende konfirmander. Og så har hun altså netop været i Stockholm, hvor hun lørdag den 1. oktober medvirkede ved ”Africa Crown Awards”. ”Africa Crown Awards” bestod af nominerede afrikanske sangerinder fra hele Europa og Afrika. Her vandt hun prisen som ”Female artist of the year 2016”.

Koncert i København

Skulle du nu have fået lyst til at høre Joanita live, så har du muligheden den 5. november i Kirken i Kulturcentret, hvor hun optræder ved en Gospel koncert i samarbejde med kunstnere som Eurovision Song Contest vinder Emmelie de Forest (2013), Gaardbo dansere, Hanson og True Gospel Singers.

Men det handler om mere end en god musikoplevelse, for arrangørerne skriver i pressematerialet, at de gennem Gospel, Soul, Funk og afrikanske rytmer ønsker at bringe publikum en tilstedeværelse af Gud.

En teenager på afveje

Joanita er vokset op i en kristen familie, hvor begge forældre var præster. Da hun var 11 år flyttede hele familien fra Uganda til Danmark.
Selvom hun elsker musik siger hun, at det vigtigste for hende, er at vandre sammen med Jesus og sprede hans kærlighed. Men sådan har det ikke altid været.

Som teenager kom Joanita nemlig på afveje. Da hun var 14 følte hun, at hun var nødt til at gøre oprør mod det forventningspres, der var knyttet til det at være præstedatter. Det føltes som om hun aldrig rigtigt levede op til forventningerne. Hun ville gøre folk tilpas samtidig med, at hun ville følge sin egen vej. Hun forsøgte på forskellige måder at finde sig selv. Men endte med at miste sig selv – for en tid.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da hun var næsten femten år, stak hun af hjemmefra. Hun boede på gaden i tre uger inden hun blev anbragt på et børnehjem. Hun fik de ”forkerte” venner og gik til fester, som involverede alkohol og stoffer. Livet kørte rundt i en ring, indtil den dag Joanita opdagede, at hun var gravid.

Det var en katastrofe for Joanita, og hun var utroligt skuffet over sig selv. Hun tog samtidig narkotika og vidste ikke, hvad hun skulle gøre. Lægerne konstaterede, at barnet var meget svært handicappet, og selv om Joanita følte, at hun svigtede Gud, fulgte hun lægernes råd og fik foretaget en abort.
Da hun vågnede op, og fostret var borte, følte hun sig fuldstændig forladt. Hun havde det som om, hun havde mistet sig selv, og hun vidste ikke længere, hvem hun egentlig var. Hun følte sig fuldstændig værdiløs. Hun havde skuffet Gud, havde svigtet sine forældre og følte sig fuldstændig sønderknust. Da hun kom hjem flygtede hun ind i endnu mere narkomisbrug. Som følge af misbruget fik hun som 18-årig tuberkulose. Ifølge lægerne havde hun ikke gode chancer for at overleve sygdommen. Hun havde brug for intet mindre end et mirakel og lovede i en bøn, at Gud måtte bruge hendes liv, som han ville, hvis bare hun ikke døde. Sygdommen blev overvundet, og Joanita Zachariassen fandt samtidig også ud af, hvad hendes kald var: Det var at synge.

– Mens jeg lå på hospitalet, havde jeg en drøm, hvor Jesus tog min hånd, og hvor jeg så mig selv på en scene blandt mange millioner mennesker. Han sagde i drømmen, at det var der, han gerne ville have mig hen. Der startede det hele, siger Joanita og tilføjer:
– Jeg har altid haft sang og musik i mig og vil gerne dele det gode kristne budskab, kærligheden og håbet med andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen: