Finurlig julemusik

Josh Garrels – The Light Came Down – Genre: Jul – Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.

Josh Garrels har formået at overføre sit drømmende og finurlige musiske univers til et ganske godt julealbum.

Jeg kan godt lide julemusik, men nogle gange er der brug for lidt fornyelse, så man ikke hører de gode, gamle travere så meget, at man bliver træt af dem. Her er Josh Garrels’ ’The Light Came Down’ en dejligt og smukt julealbum. Hvis du ikke kender Josh Garrels, så er han mest kendetegnet ved sin særlige stemme, som skiller sig lidt ud fra mange andre gode stemmer derude. Der er en skrøbelighed og en særlig lyd i hans stemme, som gør, at man ret hurtigt kan høre, at det er ham, der synger. Og Garrels album bærer ofte præg af et lidt eventyrligt, skævt musikalsk univers, hvor der er plads til drømme og eftertanke. Det kan jeg personligt godt lide.

Jeg synes generelt, at det er et meget behageligt julealbum. Det er sådan et man godt kan have kørende på “repeat” et stykke tid.
“Well, some call Him Jesus, I think I’ll call Him Saviour”, synger Garrels udfordrende på nummeret ‘The Virgin Mary Had One Son’. Det er et af de numre, som Garrels selv har skrevet. Albummet er en god blanding af gammelkendte julenumre med et ”Garrelsk” twist og nye numre, som han selv har skrevet. Og han er en mand, som udover at synge også kan skrive stærke tekster. Fx i nummeret ’Shepherd’s Song’, hvor han beskriver Jomfru Marias tanker før og efter Jesu fødsel.

Og dette nummer er måske meget kendetegnende for hele albummet, som på én måde er meget nede på jorden, men samtidigt også er ”helt oppe i Himlen” og på en nærmest magisk måde emmer af Jesu ubegribelige fødsel, som var begyndelsen på Guds plan til frelse for alle mennesker. Denne slags musik hjælper mig til med glæde og forundring at gribe julens mysterium.