Hvad mener pigerne egentlig med smil og kram?

Lægger du selv op til kram og lidt flirteri, måske fordi du selv er meget åben, imødekommende og opmærksom på pigerne omkring dig?

Hej Suh.
Jeg har et problem, eller måske er det ikke mig, der har et problem, men andre. Men det giver stadig mig et problem.
Jeg er en 19-årig dreng, som er interesseret i piger, hvilket jeg vil mene er helt normalt. Men problemet er, at mange piger er alt for ”indbydende” i deres væremåde og tænker sig ikke helt om, når de smiler meget til en eller krammer en.

Jeg har flere gange været overbevist om, at vi havde gang i noget godt, men så viser det sig, at de bare vil være venner eller slet ikke ”havde set det komme”. Jeg undrer mig over det og tænker på, om det egentlig er dem eller mig, der har et problem.

Jeg synes, at de burde tænke mere over, hvordan de er overfor drenge.
Anonym

Kære Anonym
Det er svært for mig at kommentere på, om de piger du fortæller om reelt set har en adfærd, de burde ændre på, for det kommer i høj grad an på øjnene, der ser.

For nogle at se er de piger, du refererer til, virkelig alt for flirtende og lægger op til mere, end de burde gøre – og for andre at se, er det måske omvendt dig, der lægger for meget i almindelig venlig og imødekommende adfærd?
Hvilken konklusion man kommer til, afhænger af, hvem man er og hvilke normer, man har. Generelt set kan man dog sige, at hvis nogle bevidst smiler og/eller krammer for at vildlede eller lægge op til noget, blot for egen fornøjelse skyld, så er det en egoistisk handling på bekostning af andres sårede følelser, og det er både tarveligt og uacceptabelt.

Omvendt – er der ikke onde intentioner bag den pågældende piges adfærd, men blot en for hende naturlig måde at vise venlighed på, er det ikke fair at give hende ansvar for dine sårede følelser, for hvis hun ingen anelse har om, at hun forvolder dig skade, kan hun reelt set heller ikke bebrejdes for det.

Hvad der ikke kan eller skal diskuteres er, at DU midt i det hele finder det problematisk. DU har et problem med, at tingene er som de er! Så hvad kan der eventuelt gøres, for at du oplever mindre frustration i forhold til (de) piger?

For det første kan det måske blive nødvendigt for dig at melde klart og direkte ud, når du begynder at få interesse i en pige: ”Jeg synes du er rigtig sød og er interesseret i at date dig, vær sød at melde klart ud, om du er interesseret eller ej, både nu og hen ad vejen, så der ikke opstår nogle misforståelser”.
Det kan være lidt angstprovokerende og muligvis også lidt besynderligt at melde så bombastisk ud, men omvendt giver det dig mulighed for at få mere tydelighed jer imellem, og det betyder også, at du undgår skuffelse og frustration senere hen i jeres relation.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For det andet kan du arbejde lidt med at bruge din erfaring som en påmindelse: ”Tidligere er der flere piger, der har virket som om, at de var interesseret i et forhold, men når det kom til stykket, ville de bare være venner – så sandsynligheden for, at det er det samme denne gang er altså til stede. Jeg skal huske ikke at forvente en hel masse.”

For det tredje kan du prøve at tænke over, om der er noget i din egen adfærd, som måske er medvirkende faktor i, at det tidligere er endt som det er? Kunne der være noget i din adfærd, som får pigerne omkring dig til at slappe ekstra meget af og opføre sig mere ”kærligt” overfor dig?

Lægger du selv op til kram og lidt flirteri, måske fordi du selv er meget åben, imødekommende og opmærksom på pigerne omkring dig? Måske kan du selv mindske især kropslig kontakt lidt?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Snak også gerne med nogle af dine drenge-venner om det og hør, om de har lignende erfaringer, og hvordan de vil råde dig til at gribe tingene an.
Hilsen Suh