Trolddom skal ødelægge Trump

Lederen af den kristne karismatiske bevægelse i USA, Lou Engle, skrev forleden, at den massive modstand og store fjendtlighed, som præsident Trump møder fra mange sider, ikke bare handler om politisk uenighed, men om en alvorlig åndelig kamp, der finder sted om Amerikas sjæl.

Lou Engle fremhæver især to begivenheder, som ham mener, bør vække bekymring blandt kristne: Kvindemarchen, der fandt sted Washington i januar, med dens tætte alliance med abort-lobbyen og okkulte miljøers seneste tiltag med at bruge trolddom til at ødelægge præsidenten og hans mænd.

I et indlæg i tidsskriftet Charisma Magazine skriver Engle, at kvindernes march ”var det første i rækken af angreb, der skal omstyrte præsident Trump og de borgere, der har valgt ham”. Kvindemarchen var samtidigt en opstand mod ”de fundamentale bibelske sandheder, som vores nation blev grundlagt på,” skriver Engle.

”Snart efter fulgte det andet angreb. Okkulte miljøer verden over har på en hidtil uset måde sammenkaldt til at anvende trolddom til at forbande præsident Trump, hans regering og alle, som er på linje med et bibelsk verdenssyn”, skriver Engle. “Stridighederne er nu blevet tilført en global åndelig dimension, der indvarsler en åndelig kamp, som ikke kan vindes på sædvanlig vis med politiske argumenter og strategier”.

Engle konkluderer, at ”kun kirken har svaret på denne hidtil usete anvendelser af heksekunst og magi”. Som Paulus skrev, så kæmper vi ikke mod kød og blod, men ondskabens åndemagter i himmelrummet.

Den voldsomme aggression, hadet og den manipulering af fakta, som vi er vidne til på den politiske scene, er ofte irrationel og spreder forvirring. Derfor er det nærliggende at tro, at destruktive åndelige kræfter spiller ind.

I en verden, hvor vi i århundreder har grinet ad forestillingen om djævlen og hans påvirkning af vores omgivelser, er vi nu tilsyneladende kastet ud i en åndelig konfrontation af dimensioner. Hvordan udfaldet bliver, afhænger af kirken og de kristne. Opgaven er nu at handle gennem tro, bøn og faste. Normalt politisk taktik virker ikke. Jesus gav sin kirke myndighed over dæmonisk ondskab. Det er nu, den skal bruge denne myndighed, for politikerne står reelt magtesløse.