Mere plads til scenekunst på Skovbo

Diamanten blev indviet den 21. april hvor skolens teaterspor opførte to stykker fra deres teaterkoncert.

Skovbo Efterskole har netop indviet deres 200 m2 nye teaterhus Diamanten.

Dunkende basrytmer og skuespil har været en del af dna’et på Skovbo Efterskole i alle de 21 år, skolen har eksisteret.

Teater og musik har altid stået højt på dagsordenen på efterskolen i Ringsted, og siden den 20. april har teatereleverne haft endnu bedre muligheder for at slå sig løs, efter at skolens nye teaterhus, Diamanten, er blevet indviet.

– Teaterhuset er en drøm, der har været undervejs i nogle år, fortæller forstander Jan Dufke.
– Vi ønsker at være en efterskole i superligaen, når det gælder musik og scenekunst. På musikområdet er vi allerede i den øverste liga, og med det nye teaterhus tager vi et stort skridt imod at nå op på et endnu højere fagligt niveau inden for scenekunst.

Diamanten er på 200 kvadratmeter og har et fjedrende gulv, som er velegnet til både teater og dans. Vægge, loft og gulv er sorte, så man har mulighed for at lave flest mulige forskellige lyssætninger – en løsning, som i teaterjargon kaldes en black box.
Det nye teaterhus har kostet 3,3 millioner kroner, og de fleste af pengene er skaffet via skolens drift og indsamlinger.